Novice

Zadnji novi Saab 9-3 gre na dražbo

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) je sklenil zbrati dodatna sredstva za razvoj vzdržne mobilnosti s prodajo čisto zadnjega novega avtomobila Saab 9-3.

Pri tem naj bi šlo za zares čisto zadnji novi Saab 9-3, proizveden pri bankrotiranem švedskem avtomobilskem proizvajalcu, katerega ostanke je odkupil NEVS. S tekočih trakov je 220-“konjski” 9-3 Aero Turbo z dvolitrskim turbobencinarjem v nosu prišel leta 2013. Izdelan je bil v družbi običajnih modelov za končne kupce, a so ga zadržali za takrat načrtovani preizkus varnosti v primeru trčenja. Od leta 2013 je bil stalno parkiran, s čimer se ga drži naziv zadnji novi Saab 9-3. Da je praktično res nov, pritrjuje tudi stanje na števcu, ki kaže le okoli 60 prevoženih kilometrov.

Avtomobil bodo odšel na dražbo v drugi polovici oktobra, zbrana sredstva pa bodo namenili raziskavam in razvoju vzdržne mobilnosti brez emisij. Pri tem je NEVS v svojem sporočilu za javnost zapisal, da bodo zbrana sredstva namenili posameznikom, ki bodo pokazali velik doprinos na področju mobilnosti v prihodnosti, segajoče od tehničnih rešitev, namenjenih električnim avtomobilom, ekonomiji deljenja vozil ali samodejno vozečih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: NEVS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Danska se zavzema za prepoved vozil z motorjem na notranje zgorevanje že po letu 2030
Koncept Continentalove samonapihljive pnevmatike