Novice

Koncept Mercedes-Maybach 6 prestavlja meje prestiža

V zadnjih dneh je Mercedes-Benz počasi napovedoval koncept Mercedes-Maybach 6. Čakanja je konec, saj je nemški proizvajalec razkril vse pomembne podrobnosti o dvosedežnem kupeju.

Kar 5,7 metra dolg kupe ponuja prvi resen vpogled v naslednji model, ki bo dopolnil ponudbo prestižnega proizvajalca vozil Mercedes-Maybach. V primerjavi z današnjo limuzino prinaša koncept bistveno bolj uglajen in zaokrožen videz. Skupaj s tankimi žarometi LED in ogromno masko hladilnika je pravi vpadljivi šarmer.

Ker gre za koncept in oblikovalcem ni bilo potrebno upoštevati regulative, navsezadnje ni primeren za vožnjo po običajnih cestah, a so si dali duška in ustvarili kreacijo, kot je svet še ni videl. Izredno dolg sprednji pokrov je glavni oblikovalski element, celoten zunanji videz pa zaokrožijo še 24-palčna platišča s koncepta IAA.

Koncept Mercedes-Maybach 6 poganjajo štirje stalni sinhroni elektromotorji. Vsak motor poganja svoje kolo in skupaj s ploščato baterijo okvirne kapacitete 80 kWh, ki je nameščena po dnu koncepta, ustvarijo 550 kW (750 KM) moči. To pomeni, da Maybach 6 od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot štirih sekundah in doseže elektronsko omejeno največjo hitrost 250 km/h. A to še ni vse, kljub športnemu pedigreju ima več kot 500 kilometrov dosega.

Najpomembnejši del električnega pogonskega sklopa je uporaba funkcije hitrega polnjenja. Nemški proizvajalec vozil pravi, da se s pomočjo polnilnega sistema,  ki omogoča polnilno kapaciteto do 350 kWh, lahko Maybach 6 v samo petih minutah napolni do 100-kilometrskega dosega. Polnenje baterij je mogoče tudi s pomočjo običajne vtičnice ali pa brezžično, preko elektromagnetnega polja.

Nič manj impresivna ni potniška kabina. Vratni paneli in armaturna plošča so med seboj tekoče povezani, da ustvarijo 360-stopinjski bivalni salon. Ne manjkajo niti leseni dodatki in številni zasloni na dotik.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Maybach.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posebna serija za prve kupce Audija Q2
Novi avtomobili se večajo kljub strožjim okoljevarstvenim zahtevam