Novice

Volkswagen napovedal T-Roc kabriolet

Ker se vse, kar je na nek način povezano s cestnimi terenci in križanci, prodaja kot tople žemljice, so se Wolfsburžani odločili, da ponudijo trgu njihov prvi križanec zgoraj brez.

Po vzoru Land Roverjevega Range Roverja Evoqua Convertible so zdaj tudi Nemci napovedali T-Roc brez strehe. Ta bo, kot že ime namiguje, tehnično osnovan na svežem malem cestnem terencu T-Rocu.

S tem bodo na nek način poskušali zapolniti vrzel, ki je zazijala leta 2016 z ukinitvijo Golfa kabrioleta. Je pa res, da T-Roc kabrio luknje za Golfom kabriom ne bo zapolnil še tako zelo  hitro, saj ga bodo začeli potiskati s tekočih trakov v Volkswagnovi tovarni v Osnabrücku šele leta 2020.

K tej odločitvi vodstva je nedvomno pripomogel velik interes trga, saj naj bi doslej za T-Roc prejeli že preko 40.000 naročil. Specifika kabrioletov seveda narekuje skromnejšo prodajo, kot jo zmore običajna karoserijska različica enakega modela, a Volkswagen vseeno računa s T-Rocom zgoraj brez na približno 20.000 kupcev letno.

Tovarno v Osnabrücku, kjer so včasih nastajali legendarni Karmanni, originalni Hrošči kabrioleti in tudi Golfi kabrioleti, zdaj pa izdelujejo podsklope za Porschejeva Cayenne in Cayman, Škodo Fabio in celo Volkswagnovega Tiguana, bodo morali za potrebe T-Roca kabrio prilagoditi. To bo pomenilo posodobitev proizvodne in montažne opreme ter nadgradnjo logistike, za kar bodo namenili približno 70 milijonov evrov kapitala.

Kako zelo pomemben postaja segment cestnih terencev za Volkswagen, je zelo jasno povedal šef Volkswagna Herbert Diess. Napivedal je namreč, da bodo do leta 2020 potisnili na tržišče skupno 20 novih križancev ali cestnih terencev. S tako širokim naborom le teh računajo, da bodo do istega leta predstavljali kar 40 odstotkov njihove celotne prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Slika: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen napovedal T-Roc kabriolet"


miapan
6 leta 23 dni nazaj

Če bo imel štiri uporabne sedeže, zna biti dobra izbira

 
Renaultov pogled v prihodnost
Hyundai je razkril električno Kono