Novice

Konceptni Renault 5 v družbi prednikov

Renault je na salonu mobilnosti v Münchnu predstavil prototip novega modela Renault 5 v družbi njegovih prednikov.

Renault 5 bo kmalu slavil svojo petdeseto obletnico, zanj pa lahko rečemo, da velja za eno od ikon avtomobilskega sveta. Verjetno so se pri francoski znamki tudi zato odločili, da ponovno obudijo legendarno Petico. Predstavljeni koncept napoveduje serijsko različico tega modela, ki naj bi ga ponudili kupcem v letu 2024. V skladu s trenutnimi trendi bo novi Renault 5 poganjala elektrika, saj nameravajo pri znamki demokratizirati električen avtomobil v Evropi s sodobnim pristopom do množičnega in bistvenega avtomobila, zgledujoč se po dosežkih njegovega kultnega prednika.

Renault 5 Prototype je kompakten mestni avtomobil, ki s svojim šarmom predstavlja eno od brezčasnih zvezd Renaulta na poti v prihodnost ter dodaja pridih sodobnosti s povsem električnim pogonom. Navdih za predstavljen prototip je ekipa oblikovalcev na čelu z Gillesom Vidalom črpala od klasičnega Renaulta 5 iz preteklosti, ki je ne le znan, ampak tudi priznan po vsem svetu. Ob splošnih oblikovnih potezah, ki izhajajo od izvirnega predhodnika, še naprej ohranja zabaven in igriv značaj svojega prednika, izražen tudi z rumeno barvo karoserije.

Dogodek IAA Mobility 2021 je kot nalašč za napoved serijskega modela ter popotovanje skozi čas in izročilo francoske znamke, zato so ob bok konceptu prihodnosti postavili štiri ključne modele, ki ponazarjajo življenjsko pot izvirnega modela – v družbi električnega prototipa Renault 5 so različica TL oranžne barve, črni Le Car Van, modra električna različica in model TX v šampanjsko bež barvi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesove novosti na IAA Mobility
Ioniq 7 bo v vrhu električne ponudbe znamke Hyundai