Novice

Ioniq 7 bo v vrhu električne ponudbe znamke Hyundai

Vzporedno s predstavitvijo na salonu mobilnosti so pri Hyundaiju na družbenem omrežju Twitter tudi uradno najavili prihod večjega športnega terenca na električni pogon.

Nastop znamke Hyundai na dogodku IAA Mobility 2021 je bil predvsem v znamenju predstavitve ciljev v zvezi z zmanjševanjem izpustov ter transformacijo podjetja k ogljični nevtralnosti. Pri korejski znamki so enotnega mnenja, da je elektrifikacija ključnega pomena za doseganje zastavljenih ciljev, zato so predstavili tudi načrte v zvezi z njihovo električno znamko Ioniq.

Že predstavljenemu modelu Ioniq 5 naj bi se kmalu pridružila še dva električna modela, limuzinski Ioniq 6, ki nastaja na osnovi koncepta Prophecy, ter večji električni križanec, ki naj bi se pod imenom Ioniq 7 uvrščal v sam vrh ponudbe. Iz predstavljene zasenčene fotografije je razvidno, da je novi križanec zasnovan v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi smernicami znamke ter z mislijo na aerodinamične lastnosti, kar je razvidno iz njegove silhuete. Opazimo lahko še horizontalno nameščen LED svetlobni trak nad sprednjo masko ter vertikalno nameščena svetlobna telesa na stranicah sprednjega odbijača. Mogočnost novega modela poudarijo še veliki oglati kolesni loki ter velika kolesa.

Kot vsi večji modeli znamke Hyundai bo najverjetneje tudi prihajajočemu križancu osnovo predstavljala podaljšana različica platforme E-GMP, ki bo v kabini omogočala tri sedežne vrste s skupno šestimi ali sedmimi sedeži. Ob veliki medosni razdalji bo dovolj prostora tudi za večji baterijski paket, saj naj bi pri Hyundaiju že potrdili, da bodo v novem križancu nameščene nove baterije SK Innovation z 800-voltno arhitekturo in kapaciteto 100 kWh. Štirikolesno gnano različico naj bi poganjala dva električna motorja sistemske moči 230 kW (313 KM), doseg z enim polnjenjem pa naj bi znašal več kot 480 km.

Kot najprestižnejši član družine bo tudi novi Ioniq 7 pričakovano deležen najsodobnejših tehnologij, vključno z najnovejšo generacijo asistenčnih sistemov ADAS s tehnologijo za avtonomno vožnjo 3. stopnje (Higway Driving Pilot). Najverjetneje bosta (vsaj opcijsko) udobje zagotavljala tudi nastavljivo zračno vzmetenje in sistem štirikolesnega krmiljenja, ki sta bila predstavljena v prestižni limuzini Genesis G90.

Produkcijska različica novega Ioniq 7 naj bi bila na trgu v letu 2024, razkritje predhodnega koncepta ter več podrobnosti pa bodo pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu pripravili za prihodnje mesece.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Konceptni Renault 5 v družbi prednikov
Škoda Enyaq Coupé iV združuje eleganco in učinkovitost