Novice

Konec proizvodnje Fiatov v Italiji?

Po poročanju agencije Bloomberg naj bi koncern FCA (Fiat Chrysler Automobiles) kmalu opustil proizvodnjo Fiatovih modelov v Italiji in jih nadomestil z proizvodnjo bolje prodajanega segmenta premijskih vozil, Uradno naj bi odločitev oznanili v začetku junija.

Modele vozil nižjega cenovnega razreda naj bi selili v države s cenejšo delovno silo, tako bi proizvodnjo Fiat Pande preselili iz proizvodnega obrata Pomigliano blizu Neaplja v njihove proizvodne zmogljivosti na Poljskem, nadomestili pa naj bi ga z izdelavo manjšega športnega terenca znamke Jeep. Zaenkrat še ni znano ali bo šlo za proizvodnjo povsem novega modela ali za aktualni Renegade, ki sedaj prihaja z linij v južnoitalijanskem Melfiju. Tam naj bi po več kot 13 letih prenehali tudi s proizvodnjo modela Punto, tako da bi z emblemom Fiat ostala le najbolje prodajana modela Fiat 500 in Panda.

V torinskem obratu Mirafiori naj bi ustavili tudi proizvodnjo modela Alfa Romeo Mito in ga nadomestili z izdelavo novega športnega terenca znamke Maserati. Slednji naj bi se uveljavil kot dopolnitev modelu Levante, ki prihajaja iz iste tovarne.

Cilj opisanih sprememb naj bi bilo povečanje zmogljivosti na področju najbolje prodajanega segmenta vozil, tako da bi se lažje posvetili uvedbi proizvodnje hibridnih in električnih vozil, po napovedani opustitvi proizvodnje vozil na dizelski pogon do leta 2022. Načrtujejo tudi pričetek proizvodnje visoko zmogljivih luksuznih hibridnih vozil, prvi predstavnik njihove električne prihodnosti naj bi bil Maserati Alfieri, ki naj bi ugledal luč sveta v letu 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: AUtocar, Bloomberg, CNet.  Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Konec proizvodnje Fiatov v Italiji?"


Firediver
5 leta 10 meseci nazaj

Ne zmorejo ali ne znajo obdržati proizvodnje v Italiji? Ali oboje hkrati..

 
Mercedesov električni avto iz Francije
Ne-strpnost na cesti