Novice

Koenigsegg in Polestar zaenkrat še skrivnostno

Avtomobilska proizvajalca sta na družabnih omrežjih pod ključnikom #KoenigseggXPolestar najavila sodelovanje, o katerem še ne razkrivata podrobnosti.

Švedska proizvajalca superšportnih oziroma električnih avtomobilov Koenigsegg in Polestar očitno združujeta moči na novem projektu, ki zaenkrat ostaja skrivnost. Medtem ko Koenigsegg najavlja nekaj vznemirljivega, pri Polestarju sporočajo, da se na zahodni obali Švedske dogaja nekaj zanimivega, obe podjetji pa poleg ključnika #KoenigseggXPolestar objavljata še fotografije Polestarjevega koncepta Precept ter Koenigseggovega modela Gemera.

Kot je znano, je Koenigsegg predstavil štirisedežno Gemero v marcu ter jo označil za prvi mega GT na svetu, obenem pa je to prvi štirisedežni model znamke nasploh. Poganja ga dvolitrski trivaljnik z dvema turbinama v povezavi s tremi električnimi motorji in baterijo kapacitete 15 kWh. Skupna moč pogonskega sklopa znaša 1.700 KM ob 3.500 Nm navora, kar zadostuje za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 1,9 s in najvišjo doseženo hitrost 400 km/h, medtem ko je zgolj na elektriko mogoče prevoziti do 50 km.

Koncept Polestar Precept naj bi predstavljal usmeritve znamke Polestar za prihodnost na treh ključnih področjih njihovega razvoja. V štirivratnem električnem konceptu so uporabili vrsto sodobnih tehnologij, vključno s tehnologijo lidar kot osnovo prihodnosti avtonomne vožnje. Ob uporabi kompozitnih materialov iz naravnih sestavin pri zasnovi elementov notranjosti so pri Polestarju poleg zmanjšanja mase dosegli tudi boljše dušenje vibracij in poudarili ekološko noto. Tehnološko plat v notranjosti zastopa digitalna instrumentna plošča z 12,5-palčnim zaslonom ter 15-palčni zaslon na dotik multimedijskega sistema, ki deluje na osnovi Androida.

Glede na skope informacije še ne moremo predvidevati, za kakšno vrsto sodelovanja sta se odločila Koenigsegg in Polestar, verjetno pa lahko računamo s tem, da pri obeh proizvajalcih ne bodo predolgo molčali.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Polestar, Koenigsegg.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia Picanto v evropski preobleki
Korenito pomlajen Hyundai Santa Fe