Novice

Kia Sorento prihaja na novi platformi in z možnostjo hibridnega pogona

Kia je predstavila še nekaj podrobnosti v zvezi s prihajajočo četrto generacijo športnega križanca Sorento, ki ga nameravajo razstaviti prihodnji mesec v Ženevi.

Nova generacija modela Sorento bo prva iz družine njihovih križancev, zasnovanih na novi platformi, ki prihaja v proizvodnjo v nadaljevanju letošnjega leta. Platforma se ponaša s kompaktno strukturo motornega prostora, krajšimi previsi ter daljšo medosno razdaljo, kar omogoča bolj eleganten videz, izboljšano lego na cesti ter obenem ponuja še več prostora v kabini ter udobja pri vožnji. Novi Sorento je od predhodnika za centimeter daljši ob 35 mm večji medosni razdalji (2.815 mm).

V novem Sorentu bo na voljo vrsta sodobnih sistemov, med drugimi tudi zavorni sistem Multi-Collision, ki predvideva možnost dodatnih naletov ter ob sproženju zračnih blazin ponovno aktivira zavore.

Uporaba nove platforme omogoča vgradnjo novega hibridnega pogonskega sklopa Smartstream, ki je sestavljen iz 1,6-litrskega turbo bencinskega motorja T-GDI in električnega motorja s 44,2 kW v kombinaciji z 1,49 kWh litij-ionsko baterijo, ki ob namestitvi na dnu vozila ne zmanjšuje prostora, namenjenega potnikom in prtljagi. Pogonski sklop s skupno močjo 230 “konjev” in 350 Nm navora naj bi ob nizkih emisijah ponujal dovolj zmogljivosti, na voljo pa naj bi bil kupcem s področja Evrope, Amerike in Koreje.

Ostala ponudba motorjev naj bi vključevala še nov 2,2-litrski dizelski motor s štirimi cilindri ter 202 KM in 440 Nm navora v kombinaciji z novim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvema sklopkama, ki bo na voljo na evropskem in korejskem trgu. V prihodnosti naj bi bilo v Sorentu na voljo še nekaj zmogljivejših pogonskih sklopov, vključno z različico priključnega hibrida.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kia Sorento prihaja na novi platformi in z možnostjo hibridnega pogona"


Novinec1968
1 mesec 15 dni nazaj

Mene Kie že od nekdaj dokaj spominjajo na Forde prejšnjih generacij in ko sem videl novega Sorenta, sem najprej pomislil da so se zmotili in dali slike od Ford Explorerja 🙂

xxl
1 mesec 15 dni nazaj

Mogoče zato, ker se to bolje prodaja na drugi strani Atlantika, kot tukaj.

 
Honda Civic Type R v letošnjem letu dobiva dve novi različici
Cupra Leon je novost pod okriljem znamke Cupra