Novice

Kot noč črn Rolls Royce Dawn brez strehe

Potem ko so v lanskem letu pri angleškem proizvajalcu luksuznih vozil na ženevskem avtomobilskem salonu predstavili posebni izvedenki modelov Wraith in Ghost z oznako »Black Badge«, je bil sedaj tovrstnega lepotičenja deležen tudi brezstrešni Dawn.

Pri Rolls Royceu tako nadaljujejo s širjenjem svoje linije »Black Badge«, ki sicer predstavlja luksuznejšo izvedbo obstoječih modelov. Tako je bil po limuzinskem Ghostu ter kupejevskem Wraithu tovrstne oblikovalske predelave deležen še model Dawn, ki je hkrati pridobil tudi nekaj več moči pod motornim pokrovom. Dawn Black Badge se namreč ponaša z dodelanim 6,6-litrskim dvanajstvaljnikom, ki proizvede malce več kot 600 »konjev«, kar je sicer za 30 več od običajnejše verzije. Dodelav so bile deležne tudi ostale komponente (volanski mehanizem, 8-stopenjski avtomatski menjalnik, zavore), kar naredi avtomobil še za odtenek bolj športno dinamičen.

Na zunaj je posebno serijo Rolls Royceovega kabrioleta moč spoznati po črno obarvani karoseriji ter nekaterih črno obarvanih detajlih, pri čemer sta še najbolj opazna črna sprednja maska ter črn zaščitni kipec »Spirit of Ecstasy«. Posebna serija modela Dawn bo prvič na ogled konec tega meseca na festivalu hitrosti v Goodwoodu, njegova cena pa v Nemčiji znaša 376.000 evrov.

Avtomobilizem.com (vir: Motor Talk. Foto: Rolls Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Moody’s: rabljeni Volkswagni kljub dizelski aferi ohranjajo vrednost
Jaguarjeva pošast, ki lahko zasenči nemško konkurenco