Novice

Lagonda bo najprej ponovno zaživela kot športni terenec

Aston Martin je najavil, da bo njihov prvi model po novem električno usmerjene luksuzne podznamke Lagonda vabil kupce s trendovsko obliko športnega terenca.

Z obuditvijo znamke Lagonda Aston Martin posega na trg ultra luksuznih avtomobilov, ki mu kraljujeta Bentley in Rolls-Royce.

Športni terenec Lagonda, ki ga lahko pričakujemo leta 2021, naj bi bil po besedah izvršnega direktorja znamke Andyja Palmerja prvi svoje vrste – prostoren, visoko zmogljiv avtomobil s štirikolesnim pogonom, ki bo “uspešno uskladil ljubezen do tehnologije, luksuza in vrhunskega sloga.”

Aston Martin želi postati eden prvih proizvajalcev, ki bodo v električna vozila vgrajevali baterije z elektrolitom v trdnem stanju, poleg tega pa naj bi modeli Lagonda omogočali 4. stopnjo samodejne vožnje – čeprav je po mnenju Palmerja malo verjetno, da bo le ta v uporabi leta 2021.

Po trditvah znamke naj bi bili odzivi po razkritju limuzinskega koncepta Lagonda Vision v Ženevi fenomenalni, tako da so bili celo prisiljeni zavračati ponujena predplačila kupcev (med njimi naj bi jih bilo veliko iz Kitajske), ki so želeli postati prvi ponosni lastniki avtomobilov Lagonda. Ob konceptu so v Ženevi pokazali tudi pomanjšana modela Lagonda SUV in kupe.

Nastopu na ženevskem salonu so sledile prve reakcije bodočih tekmecev. Torsten Mueller-Oetvoes, izvršni direktor znamke Rolls-Royce, je za Financial Times izjavil, da Aston Martin “nima pojma” o prodaji nesramno bogatim posameznikom, na kar je Palmers odgovoril z rezultati internih raziskav, ki naj bi kazali, da obstaja kar nekaj povpraševanja po ultra luksuznih avtomobilih med mlajšimi kupci z rastočih trgov, kot je Kitajska.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Lagonda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Japonci v skupen projekt razvoja baterij z elektrolitom v trdnem stanju
Seat in Volkswagen napovedujeta vpoklic na račun varnostnih pasov