Novice

Leafova arhitektura za nove Nissanove električne modele

Nissan se že pospešeno pripravlja na predstavitev nove generacije Leafa, ki bo slonela na novi arhitekturi in bo imela znatno izboljšan doseg. Eden izmed pionirjev električne mobilnosti pa ne bo dolgo edini električni model japonskega proizvajalca, saj naj bi na njegovi arhitekturi izdelali še vrsto drugih električnih vozil.

Kot je poročal britanski Autocar, so pri Nissanu nedavno na malezijskem patentnem uradu zaščitili ime Terra, ki ga bodo uporabili pri povsem novem električnem športnem terencu.

Prvič so oznako Terra uporabili pred petimi leti za koncept električnega športnega terenca, ki naj bi ga zdaj počasi pričeli prirejati v proizvodno različico. Ker imajo že razvito napredno arhitekturo za novo generacijo Leafa, je edino smiselno, da jo bodo uporabili na vseh prihodnjih električnih modelih.

Za zdaj pri Nissanu skrbno molčijo, a že nekaj časa po spletu krožijo govorice o več kot 500-kilometrskem dosegu. To pomeni, da bi tudi nekoliko težji in večji športni terenec imel povsem zadovoljiv doseg in bi se zlahka spopadel celo s Teslinim modelom X. Kar glasne so tudi govorice o štirikolesnem pogonu, kjer bi lahko sprednji Leafov elektromotor sodeloval z zadaj nameščenim elektromotorjem, ki bi poganjal zadnji kolesni par.

A še preden bomo lahko ugledali drugi električni model, morajo pri Nissanu odkriti tančico skrivnosti z Leafa. Pričakovanja javnosti so velika, zato bo tudi od uspeha tega modela odvisna nadaljna pot japonskega proizvajalca vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda bo poskrbela za lastnike legendarnih MX-5
Škoda ima novega glavnega oblikovalca