Novice

Škoda ima novega glavnega oblikovalca

Potem ko se je na začetku leta glavni Škodin oblikovalec Jozef Kabaň preselil iz skupine Volkswagen v skupino BMW, so pri češkem proizvajalcu vozil oznanili njegovega naslednika.

Morda še ne veste, kdo je Oliver Stefani, vendar zagotovo poznate njegova dela. Kot vodja zunanjega oblikovanja pri Volkswagnu je vodil oblikovalsko ekipo, ki je poskrbela za videz velikega Atlasa in najmanjšega Up!-a. Sedaj se je odločil za nov, drugačen izziv.

Pri Škodi so ga izbrali iz velikega števila zainteresiranih oblikovalcev za vodjo oblikovanja. Diplomiral je na nemški Univerzi za umetnost in pridobil dodatno diplomo pri Centru umetnosti in oblikovanja v ameriški Pasadeni v Kaliforniji. Pri skupini Volkswagen je vse od leta 2002, sprva je deloval v oblikovalskem centru v Španiji, kasneje pa so ga povišali in premestili v Wolfsburg.

Stefani je tako pomagal oblikovati Beetla in Passat CC ter je naveden kot glavni oblikovalec za modele Polo, Jetta, Tiguan, Golf ter vse tri koncepte iz serije I.D..

”Oliver Stefani bo spodbudil naslednjo stopnjo razvoja. Oblikoval bo naša vozila za še večjo emocionalno resonanco ter vodil ekipo v dobo digitalizacije in elektrifikacije izdelave vozil,” je dejal Bernhard Maier, izvršni predsednik Škode.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Leafova arhitektura za nove Nissanove električne modele
Prihaja nova Maybachova vizija

Več vsebin

Novice

Glavni Škodin oblikovalec se seli k BMW-ju

Novice

Škoda ima novega glavnega oblikovalca

Novice

Nissan zapušča glavni oblikovalec Nakamura

Novice

Volkswagen v partnerstvu za pospešen razvoj avtonomnih tehnologij

Testi

Velika uspešnica

Škoda Kodiaq 2.0 TDI 190 KM 4×4 DSG Style
Novice

Infiniti z novo oblikovalsko linijo

Novice

Planiške skakalne šole z novimi Volkswagen Transporterji

Novice

Zmagovalec izbora Autobest 2018 je Citroën C3 Aircross