Novice

Skica Mercedes-Benza GLC Coupé za neučakane

Mercedes-Benz je za najbolj neučakane, še pred uradnim razkritjem na avtomobilskem salonu v Šanghaju, v javnost poslal prvo skico novega modela GLC Coupé.

Pri Mercedes-Benzu pravijo, da je koncept, ki bo med 22. in 29. aprilom predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju, v grobem pripravljen na proizvodnjo. GLC Coupé si bo drobovje delil z modelom GLC (naslednikom modela GLK) in bo predstavljal neposredno konkurenco BMW-jevemu modelu X4.

V bistvu bo GLC Coupé pomanjšana različica modela GLE Coupé, ki si bo arhitekturo delil z razredom C. Ob predstavljeni skici so pri proizvajalcu vozil iz Stuttgarta dejali, da je konceptni GLE Coupé napovedoval videz vseh prihodnjih športni terencev, ki jih bodo poslali na ceste, med njimi pa je tudi GLC Coupé.

Skica prikazuje že znan oblikovalski jezik, s katerim znamka poudarja športen značaj avtomobila, ki ga izražata široka maska in atletska drža samega vozila. Ker bo novinec slonel na modelu GLC, si bo z njim delil tudi motorno paleto, še vedno pa ni jasno, ali bo na voljo tudi kot priključni hibrid. Po zadnjih podatkih naj bi novi športni terenec na ceste zapeljal po letu 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz dominiral na letošnjem izboru za svetovni avto leta
Lexus RX v četrtem poskusu posnema manjšega brata