Novice

Lotusov v novo obdobje tudi z osveženim logotipom

Angleži so pripravljeni na preporod znamke, saj so nekaj tednov nazaj najavili prvi baterijsko električni Lotus, Evijo. Zdaj pa so predstavili še posodobljen znak podjetja.

Kitajci so večinski lastniki Lotusa od konca leta 2017 in vse kaže, da so pripravljeni začeti tržiti rezultate kapitala, ki so ga od prevzema podjetja naprej vložili v znamko. Lotusu lastniki napovedujejo svetlo prihodnost, začetek njegovega preporoda so obelodanili nekaj tednov nazaj s predstavitvijo prvega baterijsko električnega modela Evija. Naslednji korak je osvežen logotip, ki bo popeljal Britance v prihodnost v duhu razmišljanja Colina Chapmana, enega od ustanoviteljev Lotusa. Ta je namreč poudarjal filozofijo poenostaviti in narediti lažje – in to so tudi storili.

Bežni pogled sicer ne razkriva bistvenih razlik, a so. Osnovna barvna kombinacija s svetlo rumeno in britansko dirkaško zeleno ostaja. Umaknil se je srebrn odtenek, s katerim so bili izvedeni napisi. Slednji so tudi izgubili globinski 3D učinek in je logo zdaj bolj preprostega 2D izgleda. Sam napis Lotus ni več usločen, zapis je postavljen v ravni črti.

S tem pa novosti iz Lotusa še ni konec. Kot smo že rekli, leta 2020 steče prodaja omejene serije 130 primerkov električne Evije, v naslednjih letih bodo osvežili obstoječo ponudbo, leta 2021 ali najkasneje 2022 pa bodo predstavili tudi čisto prvega Lotusovega športnega terenca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lotus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
20 let dirkaškega Porscheja 911 GT3
Obuditev ikoničnega modela Bentley Corniche