Novice

Luca de Meo prevzema vodenje združenja ACEA

Izvršni direktor Skupine Renault je bil izvoljen na mesto vodilnega moža evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev.

Taktirko združenja ACEA prevzema iz rok Oliverja Zipseja, ki je organizacijo, v kateri trenutno sodeluje 16 evropskih avtomobilskih proizvajalcev, vodil zadnji dve leti.

Eden od glavnih izzivov, s katerimi se bo kot novi predsednik združenja soočal, bo predlagana uvedba novega okoljskega standarda Euro 7, ki bo po mnenju mnogih negativno vplivala na uvajanje in razvoj električnih avtomobilov. Tudi Luca de Meo je mnenja, da bodo predlagane spremembe zahtevale zmanjšanje virov in finančnih sredstev s področja elektrifikacije nazaj v razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem v času, ko veliko regij v globalnem merilu ustvarja privlačno okolje za vlagatelje v mobilnost brez emisij. Dodaten izziv predstavlja tudi krhanje vezi med člani združenja, saj je Stellantis že junija napovedal izstop s koncem letošnjega leta, kmalu zatem pa so se za podoben korak, zaradi nestrinjanja s prioritetami trajnostnega razvoja, odločili tudi pri Volvu.

Ob prevzemu novega položaja je Luca de Meo še poudaril, da bo združenje ACEA še naprej zagovarjalo ravnovesje med dobrobitjo okolja, evropske ekonomije in splošne koristi za celotno družbo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, ACEA. Foto: ACEA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nov elektrolit za manjšo možnost vžiga litij-ionskih baterij
Porsche z novo tehnologijo matričnih LED žarometov