Novice

Volvo napovedal izstop iz združenja ACEA

Umiku iz Evropskega avtomobilističnega združenja naj bi botrovali različni pogledi o prehodu na elektrifikacijo, ki v zadnjem obdobju dviguje precej prahu.

Nedolgo zatem, ko so po odločitvi Evropskega parlamenta, ki vodi v prepoved prodaje novih avtomobilov na fosilna goriva, pri Stellantisu najavili izstop iz združenja ACEA s koncem letošnjega leta, so se za podoben korak odločili tudi pri Volvu. Kot je znano, naj bi švedski avtomobilski proizvajalec načrtoval popolno elektrifikacijo svoje ponudbe do leta 2030, trenutni pogledi združenja ACEA pa naj ne bi bili skladni z njihovo filozofijo.

Ob nedavnih odločitvah evropskih oblasti o stoodstotnem zmanjšanju emisij ogljikovega dioksida do leta 2035 so pri združenju ACEA v imenu svojih članic izrazili določeno mero nestrinjanja, medtem ko se je kar nekaj avtomobilskih znamk – poleg Volva tudi Mercedes-Benz, Ford in Volkswagen – odločilo za podporo zavezam, ki so jih sprejeli evropski poslanci. V izjavi za javnost so pri Volvu sporočili, da njihova trajnostna strategija in ambicije niso v celoti usklajene s cilji združenja ACEA, zato so mnenja, da je bolje, če se njihove poti razidejo. Po besedah izvršnega direktorja Volva Jima Rowana v intervjuju pretekli mesec, naj bi bila znamka odprta članstvu v združenju ali skupini, ki bi podpirala okoljevarstvene strategije in ekološki način razmišljanja.

Pri združenju ACEA zaenkrat še niso podali nobenih izjav, povezanih s to tematiko.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo, ACEA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota z največ patenti na področju baterij z elektrolitom v trdnem stanju
Poletno razkritje nove Honde Civic Type R