Novice

Magnin električni pogonski sklop EtelligentForce

Zasnova baterijsko gnanega električnega pogonskega sklopa naj bi omogočala vgradnjo tudi v obstoječe modele poltovornjakov in tovornjakov, ki jih poganjajo motorji z notranjim zgorevanjem.

Pogonski sklop EtelligentForce uporablja Magnin sistem eBeam, ki lahko nadomesti obstoječe osne pogone v poltovornjakih in tovornjakih brez potrebe po predelavah sistemov vzmetenja in zavor. Sistem so razkrili na modelu GMC Sierra 2500HD, ki so ga v Kanadi predelali na električni pogon.

Ob predstavitvi sistema EtelligentForce je Magnin izvršni direktor Swamy Kotagiri razkril, da z njim ciljajo predvsem na tiste proizvajalce, ki nimajo sredstev za razvoj novih električnih platform, kljub temu pa bi radi svojim kupcem ponudili možnost nakupa električnega vozila. Magnin sistem električnega pogonskega sklopa naj bi obenem predstavljal cenejšo alternativo razvoju novih arhitektur za ta segment vozil.

Po njegovih besedah naj bi uporaba Magninega električnega pogona zagotavljala avtomobilskim proizvajalcem proizvodnjo novih električnih vozil teh segmentov, brez potrebe po dragih spremembah proizvodnega procesa, in s tem izboljšala njihove tržne možnosti. Dodaja še, da bo prilagodljivost sistema EtelligentForce omogočala uporabo tudi na namenskih električnih platformah.

Sistem naj bi sicer ponujal možnost električnega sprednjega pogona z močjo do 170 kW in navorom do 3.770 Nm ter zadnjega pogona z močjo do 250 kW in do 10.000 Nm navora.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Magna.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Magnin električni pogonski sklop EtelligentForce"


Firediver
2 leta 1 mesec nazaj

Sodeč po prvi sliki silhuete vozila s tem pogonom bi bilo čisto možno, da bo v motornem prostoru večja prostornina kot pa v kesonu. Strašljivo!

xxl
2 leta 1 mesec nazaj

Super, kam pa pritrditi baterijski sklop?

 
Dva nova elektrificirana modela znamke Cupra
Lepotni popravki za Nissan Leaf