Novice

Lepotni popravki za Nissan Leaf

Pri Nissanu so se odločili, da električnemu modelu Leaf za evropske trge namenijo osvežitev.

Popravki druge generacije Nissana Leaf, ki so so jo predstavili v letu 2017 in tehnološko nadgradili tri leta kasneje, naj bi bili tokrat le kozmetične narave. S prenovo dobiva nov videz 16- ali 17-palčnih platišč iz aluminija s črnimi poudarki in osveženim emblemom znamke, ki ga lahko opazimo tudi na sprednji maski in prtljažnih vratih. Osvežitev Nissanovemu električnemu modelu prinaša še dva nova barvna odtenka modre (Universal in Magnetic), ki sta bili do sedaj na voljo le pri modelih Qashqai in Ariya.

Za pogon standardnega modela bo še naprej skrbel električni motor s 110 kW (150 KM) v kombinaciji z baterijo kapacitete 40 kWh (do 270 km dosega), medtem ko bo zmogljivejšo različico Leaf e+ poganjal motor s 160 kW (218 KM) v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 62 kWh in do 385-kilometrskim dosegom z enim polnjenjem.

Notranjost zaenkrat ostaja nespremenjena z obstoječim 9-palčnim zaslonom na dotik informacijsko-multimedijskega sistema NissanConnect s podporo funkcijam daljinskega nadzora, povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay ter podporo Amazonovi Alexi. Še naprej bo na voljo tudi vrsta asistenčnih sistemov (ADAS), ki med ostalimi vključujejo tudi Nissanov sistem ProPilot ter možnost vožnje z enim pedalom ob uporabi funkcionalnosti e-Pedal.

Po besedah Arnauda Charpentierja, regijskega podpredsednika oddelka za prodajne strategije, pri Nissanu s polno paro nadaljujejo pot elektrifikacije in naj bi do fiskalnega leta 2030 predstavili 23 novih elektrificiranih modelov – od tega naj bi jih bilo petnajst popolnoma električnih.

Osveženi Nissan Leaf naj bi bil v Evropi na voljo v letošnjem aprilu,  cen pa pri Nissanu zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nisssan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Magnin električni pogonski sklop EtelligentForce
Tudi Škoda pripravlja manjši električni avtomobil