Novice

Magna kupila Getrag

V zadnjem času se med dobavitelji komponent v avtomobilski branži kar vrstijo prevzemi podjetij. Zadnji nakup je opravil avstrijsko-kanadski koncern Magna, ki je postal lastnik nemškega izdelovalca menjalnikov, podjetja Getrag.

Kot sta včeraj sporočili omenjeni podjetji, je Magna kupila nemškega giganta, specializiranega za izdelavo menjalnikov, za okoli 1,75 milijarde evrov. Prvi mož dosedanjega družinskega podjetja iz Untergruppenbacha v Baden-Württembergu je ob tem dodal, da bo podjetje z novim lastnikom še bolj odporno na nihanja na avtomobilskih trgih. Z omenjenim nakupom si želijo pri Magni ustvariti strateško prednost pred konkurenco.

Getrag je sicer eden izmed vodilnih proizvajalcev menjalnikov za motorna vozila. Tako je moč najti njihove avtomatske in ročne menjalnike v vozilih proizvajalcev BMW, Daimler, Ford, Renault, Volvo ter tudi pri kitajskih modelih Jiangling, Dongfeng in Great Wall.

V okviru dogovorjenega posla je Magna odkupila tudi dosedanje Getragove dolgove v višini 700 milijonov evrov. Sicer je Getrag v lanskem letu proizvedel kar 3,9 milijona menjalnikov ter ustvaril 1,7 milijarde evrov konsolidiranih prihodkov ter še dodatnih 1,6 milijarde evrov prihodkov iz naslova skupnih vlaganj. Podjetje zaposluje 13.500 delavcev doma in v tujini ter ima 23 proizvodnih in razvojnih centrov. Tiskovni predstavnik Getraga je ob tem dodal, da združitev omenjenih podjetij ne sme vplivati na zaposlovanje.

Magna želi nakup Getraga dokončati do konca letošnjega leta, sam dogovor pa mora še preveriti urad za varstvo konkurence.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Getrag.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predsednik uprave Honde hodi peš
Porsche ne pozna počitka, prihaja sedmi model