Novice

Dva nova elektrificirana modela znamke Cupra

Predstavniki španske znamke so za prihodnje leto potrdili prihod dveh novih elektrificiranih modelov, ki naj bi dodatno razširila njihovo ponudbo.

Ob praznovanju četrte obletnice znamke Cupra v samostojnih vodah in predstavitvi vizije Cupra X2, je njen izvršni direktor Wayne Griffiths razkril načrte glede dveh novih elektrificiranih modelov do konca leta 2023. Čeprav zaenkrat še ni želel obelodaniti preveč podrobnosti, je dodal, da prihajajoča modela ne bosta spadala v klasični segment vozil, temveč v razred, ki je trenutno v porastu.

Predstavljene silhuete sicer ne razkrivajo preveč, a vseeno je iz prikazanega moč sklepati, da bo eden od obeh avtomobilov nižje zasnove v obliki karavana ali modelov shooting brake, drugi pa deluje bolj mogočno in bi lahko bil kupejevska različica športnega terenca. Po Griffithsovih besedah bo le en od njiju s popolnoma električnim pogonskim sklopom, medtem ko naj bi drugega najverjetneje poganjal elektrificiran pogonski sklop v kombinaciji z motorjem na notranje izgorevanje.

Oba najavljena modela naj bi bila predstavljena še pred prihodom večjega električnega športnega terenca Cupra Tavascan, ki ga lahko pričakujemo v letu 2024, in produkcijske različice Cuprinega mestnega električnega avtomobila, ki naj bi izhajal iz predstavljenega koncepta Urban Rebel in je načrtovan za leto 2025. Po predstavljenih načrtih naj bi v prihajajočem letu razširili prodajno mrežo s ciljem povečanja prodaje,  paleta pa naj bi najkasneje v roku prihodnjih štirih let štela osem modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche na poti k prvemu borznemu nastopu
Magnin električni pogonski sklop EtelligentForce