Novice

Mazdina koncepta na salonu v Tokiu

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v japonskem glavnem mestu, ki se bo odvijal med 27. oktobrom in 5. novembrom, bo domača znamka Mazda predstavila dva konceptna avtomobila. Eden od njiju že nakazuje oblikovne smernice nove generacije Mazde3.

Na tokratnem salonu v Tokiu si bodo lahko obiskovalci na Mazdinem razstavnem prostoru ogledali povsem novi študiji, zasnovani na osnovi njihove že znane oblikovalske filozofije Kodo(duša gibanja). Pri Mazdi so sicer zaenkrat pokazali zgolj prve obrise prihajajočih konceptov, pri katerih bi lahko šlo za novo generacijo štirivratnega kupeja RX-8 in kombilimuzinske serije 3.

Pri Mazdi hkrati napovedujejo, da omenjena koncepta napovedujeta novo ero njihovih avtomobilov, pri čemer naj bi se prihajajoči model 3 ponašal tudi s povsem novimi bencinskimi agregati s tehnologijo Skyactiv-X. Le ti naj bi predstavljali prve komercialne bencinske motorje s kompresijskim vžigom, ki se bodo lahko pohvalili s podobnimi lastnostmi kot dizelski agregati, t.j. povečano ekonomičnostjo in večjim navorom.

Mazda bo v Tokiu hkrati predstavila tudi posebni izvedbi roadsterja MX-5 Red Top ter modela 2 Noble Crimson Edition.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Marchionne potrdil prihod Ferrarijevega križanca
Krediti in ne kvote, v pripravi je nov predlog emisijske matematike EU