Novice

Mazda CX-4 bo navduševala le Kitajce

CX-4 je najnovejši član Mazdine zapeljive Kodo družine, a na našo (in vašo) smolo se bo terenec s kupejevsko linijo strehe prodajal le na kitajskem trgu.

Po nekaj zakritih fotografijah se je zdaj CX-4 končno pridružila vse večji Mazdini družini križancev, vendar se je japonski proizvajalec vozil, na našo smolo, odločil, da bo CX-4 naprodaj le na Kitajskem.

Novi športni terenec je v bistvu malenkost večji, kot smo to pričakovali: 2.700 milimetrov dolgo medosno razdaljo si deli z modelom CX-5 in je 20 centimetrov dvignjen od tal, serijsko so nanj nameščena 17-palčna aluminijasta platišča, na prvih uradnih fotografijah pa so vidna opcijska 19-palčna aluminijasta platišča.

Na nosu vozila je prepoznavna velika trapeziodna maska hladilnika, ki jo dopolnjujejo zašiljeni žarometi LED – enake smo lahko videli na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer so razkrili koncept Koeru. Nikakor ne moremo spregledati dolge usločene strehe, ki se razteza vse do zadnjega usmerjevalnika zraka. V notranjosti je zgodba poznana: 7-palčna večopravilna enota je nameščena na vrh armaturne plošče, kjer so okrogla stikala za nadzor klimatske naprave in manjše vrtljivo stikalo za nadzor multimedijev.

Motorno ponudbo sestavljata dva agregata Skyactiv. Vstopna izvedenka bo dobila dvolitrski štirivaljni agregat s 116 kilovati moči in 202 njutnmetri navora ter bo moč na sprednji kolesni par prenašala preko 6-stopenjskega samodejnega menjalnika. Štirikolesno gnana različica sodeluje z enakim menjalnikom, vendar je v nosu nameščen 2,5-litrski štirivaljnik s 141 kilovati moči in 252 njutnmetri navora.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus IS z novim videzom
Druga generacija Koleosa predstavlja osvežitev Renaultove palete SUV