Novice

Mazda2 pred vrati

V zadnjem času predstavitve novih malih avtomobilov kar dežujejo in napovedujejo razburljivo jesen. Poleg Pande Cross, Renaulta Twinga in Smartovih malčkov, so danes napovedali tudi najmanjšo članico Mazdine družine. Jeseni bo na ceste zapeljala Mazda2, ki smo jo že spoznali kot koncept Hazumi.


Mazda je na ženevskem avto salonu navduševala s konceptom Hazumi, ki se je danes prelevil v novo Mazdo2. Z združinskim dizajnom Kodo, ki krasi že Mazdo3, Mazdo6 in Mazdo CX-5, želijo ponazoriti  dušo gibanja ter vtis brezmejne energičnosti.

Minimalistično notranjost si bo uporabnik lahko modificiral po svoji željah s številnimi barvnimi kombinacijami in oblazinjenji. Z večjih modelov se bo velik multimedijski zaslon, ki ga lahko preprosto uporabljamo preko vrtljivega gumba, preselil tudi v Mazdo2, za doplačilo pa bo na voljo tudi zaslon za prikaz hitrosti.

Povsem nova Mazda2 bo na Stari celini na voljo z novo razvitim čistim dizelskim motorjem male prostornine Skyactiv-D 1.5 in z različnimi verzijami moči bencinskega motorja  Skyactiv-G 1.5. Poleg Skyactiv karoserije, podvozja ter 6-stopenjskega ročnega ali samodejnega menjalnika, bo opremljena še z inovativnim MZD Connect sistemom povezljivosti, ki smo ga prvič spoznali v Mazdi3, in z naborom aktivnih varnostnih pripomočkov i-Activsense.

Kljub temu, da so Japonci precej skopi z informacijami, lahko sklepamo, da bo nova Mazda2 velikostno primerljiva s konceptom Hazumi. Več podatkov bodo razkrili proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mazda)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Škoda Fabia – nov, moderen dizajn za mladosten avtomobil
Novi Toyotini aplikaciji