Novice

Mazda6 v kratkem brez dizelskih motorjev

Japonci so sklenili, da iz evropske ponudbe modela Mazda6 zaradi zaostrenih emisijskih zahtev postopno umaknejo vse motorje Skyactive-D.

Do umika dizelskih motorjev iz ponudbe omenjenega modela bo prišlo najkasneje do konca letošnjega leta, omejitev pa vključuje tako limuzine kot karavane. To pomeni, da bo v evropskih cenikih z začetkom leta 2021 mogoče najti samo še motorizacije Skyactive-G.

Autocar pri tem poroča, da so glavni razlog za umik dizelskih motorizacij izredno stroge zahteve emisijskega standarda, ki jih je brez velikih investicij v nadgradnjo motorjev težko doseči. Pri Mazdi naj ob tem ne bi pričakovali, da bi se vložek v nadgradnjo povrnil v obliki ustrezno velike prodaje vozil, kar bi naredilo celoten proces ekonomsko smiseln.

Zanimivo pri vsem skupaj je, da se za model CX-5 tovrstne informacije (še) niso pojavile. Če dizelski motor v modelu Mazda6 ne dosega emisijskih standardov, jih ne more dosegati niti v drugem modelu. Druga opcija pa je, da bi v Mazdi6 z umikom motorizacije Skyactive-D pripravili prostor za nove pogonske možnosti …

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mazda6 v kratkem brez dizelskih motorjev"


tha_man
3 leta 6 meseci nazaj

CX-5 verjetno dizla bolj rabi kot šestica, pa so začeli s slednjo. Nedvomno bo slej kot prej sledil tud CX-5.

 
Mazdin električni križanec kmalu tudi s podaljševalnikom dosega
To je novi Rivianov dostavnik za Amazonove pakete