Novice

To je novi Rivianov dostavnik za Amazonove pakete

Ameriški gigant Amazon je predstavil prvi popolnoma namensko razvit dostavnik, ki so ga naredili v sodelovanju z zagonskim podjetjem električnih vozil Rivian.

Pred vami je prvi v vrsti treh različnih izpeljank dostavnikov, ki bodo izdelani popolnoma v skladu s potrebami Amazona. Slednji je že pred časom potrdil, da je pri podjetju Rivian naročil skupno 100.000 dostavnih vozil, ki naj bi bili predani v uporabo do leta 2030. Začeli jih bodo proizvajati že prihodnje leto, v prvem letu pa naj bi jih po ZDA vozilo že 10.000

Zasnovan, da preseže vsako drugo dostavno vozilo, je Amazonov dostavnik založen z varnostno-voznimi pomočniki. Te sestavlja nabor različnih tipal in sistemov za nadzor nad dogajanjem v prometu v različnih voznih okoliščinah in za hkratno pomoč vozniku pri vožnji. Tu je še nabor množice kamer, ki nudijo vozniku 360-stopinjski pregled okolice vozila, dodatno pa je prednje steklo (za kar najboljšo možno preglednost) posebej velikao. Voznik je pred zunanjostjo dodatno zaščiten z ojačanimi bočnimi vrati. Za dobro vidljivost in s časom tudi prepoznavnost Amazonovih dostavnikov je tu še svetlobna oprema, ki predvsem na zadnjem delu obsega svetlobni trak, razpotegnjem v navidezno enem kosu vse od od leve preko strehe do desne stranice vozila. Predvsem zanj so pri Amazonu prepričani, da bo nudil dodatno stopnjo varnosti za vse, ki vozijo za njihovim dostavnikom, saj bo zelo dobro viden.

V kabini bo vozniku v dodatno pomoč asistentka Alexa, preko katere bo imel voznik dostop do mnogih informacij zgolj s pomočjo govornih ukazov. Za lažje prečno prehajanje voznika v kabini je ta opremljena s povsem ravnim dnom, dodatno pa so za prehod med potniškim in tovornim predelom nameščena namenska ojačana vrata, ki naj bi jih bilo tudi preprosto uporabljati.V tovornem predelu so nameščeni trije nivoji odlagalnih polic za shranjevanje paketov.

Predstavitev električno gnanega dostavnika so izkoristili tako pri Amazonu kot tudi pri Rivianu za dodatno promocijo svojih aktivnosti, kompetenc in izkušenj na način, da predstavljeni izdelek združuje najboljše iz obeh svetov. Oboji pri tem tudi zelo samozavestno trdijo, da predstavlja njihov dostavnik električno bodočnost dostavnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Amazon-Rivian.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda6 v kratkem brez dizelskih motorjev
Rolls-Royce po domišljijski meri otrok