Novice

Med člani Focusove družine še karavanski Active

Pri Fordu so predstavili še eno verzijo njihovega modela kompaktnega razreda n sicer terensko navdahnjeni karavan, ki sliši na ime Active Wagon. Z njim želijo nagovarjati tiste kupce, ki so jim všeč malce bolj avanturistično navdahnjeni avtomobili, vendar pa športno uporabnega križanca vseeno ne bi imeli.

Pri znamki Ford so sicer že ob predstavitvi četrte generacije Focusa letos spomladi pokazali malce bolj terensko navdahnjeno verzijo Active – a le kot petvratno kombilimuzino. Zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj pride na vrsto tudi karavanska različica, ki bi lahko predstavljala svojevrstno konkurenco tudi Škodini Octaviji Scout, Seatu Leonu X-Perience, ipd. Vendar pa boste pri Fordu žal zaman iskali kakršnokoli pomoč v obliki štirikolesnega pogona.

Omenjena linija Active sicer pri Fordu, podobno kot pri modelih Fiesta in Ka+, predstavlja nekoliko bolj športno uporabne različice, ki se ponašajo z večjim odmikom od tal, dodatnimi zaščitami podvozja ter nekaterimi terenskimi oblikovnimi elementi (plastične obrobe). Tako je tudi novi Focus Active Wagon od tal višji za dobre 3 centimetre (oziroma natančneje za 30 mm spredaj ter 34 mm zadaj), obenem pa se ponaša z dodatnimi voznimi nastavitvami (Slippery in Trail), ki izboljšujejo vozne lastnosti na spolzkih in neutrjenih podlagah.

V notranjosti se Focus Active ponaša s posebnim oblazinjenjem sedežev, aluminijasto zaščito pragov, prepoznati pa ga bo moč tudi po modrih okrasnih šivih povsod po kabini (sedeži, preproge, armaturna plošča).

Pod motornim pokrovom se nahajajo že poznani bencinski agregati EcoBoost (1,0-litrski trivaljnik s 125 KM ter 1,5-litrski trivaljnik s 150 KM) ter dva EcoBlue turbodizla (1,5-litrski s 120 KM ter 2,0-litrski s 150 KM).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Med člani Focusove družine še karavanski Active"


5 leta 5 meseci nazaj

Števci pa še vedno dokaj “klasični”.

frgo
5 leta 5 meseci nazaj

sodeč po navadnem focusu bo šlo tole cenovno v štric z audijem allroad

 
Nerešljive zimske tegobe?
Nova generacija modela 911 tik pred razkritjem