Novice

Mercedes-AMG CLA 35 še uporabnejši kot Shooting Brake

Mercedes-AMG opisa novinca ni pospremil s konkretnimi podatki o prihodu na tržišče, a je vodja oddelka AMG Tobias Moers rekel, da predstavlja CLA 35 Shooting Brake zelo zanimivo priložnost, namenjeno mladim strankam, ki si želijo vstopiti v razburljivi svet zmogljivih modelov AMG.

 

Tudi če morda doslej še nihče ni pomislil, da bi takšen avto potreboval, so Nemci vseeno sklenili ponuditi ga trgu. Tehnično pri avtu ni nekih presenečenj, saj je vse že znano iz petvratne kombilimuzine A 35, oba pa žene dvolitrski štirivaljni turbobencinar z 225 kW oziroma 306 KM največje moči in 400 Nm nazivnega navora. Enako se tudi pri karavanu pogonska moč prenaša skozi sedemstopenjski dvosklopkovni menjalnik na vsa štiri kolesa. Glavna podatka o zmogljivostih navajata v tem primeru malo počasnejših 4,9 sekunde do meje 100 km/h in enako hitrih 250 km/h največje hitrosti, ki je seveda elektronsko omejena.

Nadgrajenim zmogljivostim so inženirji pri Mercedes-AMG-ju dodali izboljšano vzvojno togost karoserije z dodatkom nosilne plošče pod motorjem in dodatnima nosilnima okvirjema za prednjo premo.

Poleg motorizacije AMG je novincu lasten tudi paket oblikovnih dodatkov AMG na sprednjem in zadnjem delu avta. Ti vključujejo AMG masko motorja in cel prednji odbijač, poudarjena pragova in enako športno poudarjen zadnji odbijač z zajetnima izpušnima cevema na vsaki strani zadka ter spojlerjem, nameščenim vrh prtljažnih vrat. Serijsko primaknjena platišča so 18-palčna, proti doplačilu pa bo možno izbrati tudi vsaj palec večja.

V kabini je najti dvobarvno oblazinjenje in obloge, za aktualne Mercedese značilne vložke iz črne visokopolirane plastike in kontrastne dodatke iz brušenega aluminija. Digitalni zaslon vmesnika MBUX ima dodane še AMG-ju primerne športne prikazovalnike.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover in BMW skupaj v razvoj električnih pogonskih sklopov
Audi širi družino A6 z izpeljanko Allroad