Novice

Mercedes-AMG ruši rekorde in odpira ločena prodajna mesta

AMG se širi izjemno hitro in nič ne kaže, da se bodo pri tem umirili. Mercedes-Benz je prižgal zeleno luč za izdelavo posebnih prodajnih salonov, kjer bodo prodajali izključno modele z oznako AMG.

Prvi AMG-jev ekskluzivni prodajni salon so slavnostno odprli januarja v Tokiu in hkrati oznanili, da bodo naslednje specializirano prodajno mesto odprli v avstralskem Sydneyu. Tobias Moers, vodja športne znamke AMG, je pred kratkim potrdil, da bodo podobne prodajne salone odprli še v Šanghaju, Abu Dhabiju, v Veliki Britaniji in Nemčiji.

Če bo princip ostal nespremenjen, potem bodo obiskovalcem salonov na ogled nekateri najbolj popularni športni modeli, kupcem pa bo ponujena unikatna nakupovalna izkušnja v posebnem, športno naravnanem okolju.

Znamka AMG ta trenutek uživa v najbolj uspešnem obdobju do zdaj, saj so v letu 2016 prodali za 44 odstotkov več vozil kot leto poprej in skupaj prodali skoraj 100.000 enot. Kot pravijo pri britanskem mediju Autocar, naj bi se prodajne številne letos podvojile in še naprej dvigovale ob prihodu novih generacij modelov leta 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jev najmočnejši dizelski šestvaljnik 
Adijo Yeti, pozdravljen Karoq