Novice

Adijo Yeti, pozdravljen Karoq

Škoda je sedaj še uradno potrdila, da se bo nova generacija Yetija preimenovala v Karoq.

Če je Kodiaq aljaški medved, izhaja ime Karoq iz besed KaaRoq, kar v avtohtonem jeziku aljaškega plemena pomeni ”avtomobilska puščica” . Zakaj puščica? Odgovor je skrit v logotipu znamke Škoda.

Novo ime sovpada s drastičnim oblikovalskim premikom, saj Karoq ne bo sledil unikatnemu videzu predhodnika, temveč bo podedoval konvencionalni športno terenski videz, ki ga je napovedal večji brat Kodiaq. Slonel bo na koncernski modularni arhitekturi MQB, ki je osnova za Audi A3, Seat Ateco in Volkswagna Tiguan ,ter si bo, poleg videza, od večjega brata sposodil še nekatere varnostno-asistenčne sisteme in pogonski sklop.

Zaradi prehoda na novo arhitekturo bodo pri Škodi lahko uporabili široko paleto bencinskih in dizelskih agregatov. Med njimi bodo vsi štirivaljni prisilno polnjeni agregati, najverjetneje pa se bo v bližnji prihodnosti med njih pomešala še hibridna različica. Glede na zadnjo usmeritev skupine Volkswagen bi lahko videli tudi popolnoma električno različico Karoqa.

Kot običajno, pri Škodi niso pokazali veliko. Poleg uradne potrditve imena so prikazali le še nekaj zunanjih oblikovalskih elementov, zaenkrat pa ne vemo ničesar o potniški kabini.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Autocar. Foto in video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-AMG ruši rekorde in odpira ločena prodajna mesta
Hyundai Kona napoveduje spremembe oblikovalskega jezika