Novice

Mercedes-Benz bo ustavil proizvodnjo razreda X

Kdor si želi poltovornjak s trikrako zvezdo na nosu, bo moral pohiteti. Nemci so namreč potrdili, da bodo konec maja ustavili njegovo proizvodnjo in posledično tudi prodajo.

Morda kdo misli, da je razred X še ena žrtev izdatnega klestenja stroškov, a nobenega dvoma ni, da bi ga Nemci vsekakor pustili pri življenju, če bi ga trg bolje sprejel. Leta 2019 je uspelo tako Mercedes-Benzu prodati skupno samo 15.300 modelov razreda X, kar je celo manj kot četrtino od skupno 66.000 globalno prodanih Nissanov Navar.

Mercedes-Benz morda kaže s prstom na nezanimanje trga, nas pa ne preseneča pretirano, da so se našli redki, ki so bili pripravljeni plačati bistveno višjo ceno za avto, ki je pravzaprav le preznačkana Nissan Navara.

Mercedes-Benz je tako tudi že uradno potrdil, da bo konec maja letos zapeljal s tekočega traku v čisto zadnji primerek razreda X. To pomeni, da bodo od junija naprej v Nissanovem obratu v španski Barceloni izdelovali samo še Navaro in Renaultovega Alaskana.

Nemci ob tem zagotavljajo, da bodo tudi po ugasnitvi proizvodnje še naprej nudili vse poprodajne aktivnosti v sklopu poslovanja gospodarskih vozil Mercedes-Benz.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Frankfurt se poslavlja od avtomobilskega salona
Renault, Nissan in Mitsubishi z novim dogovorom za prihodnost