Novice

Frankfurt se poslavlja od avtomobilskega salona

Zaradi manjšega zanimanja ter posledično zmanjševanja števila obiskovalcev naj bi nemški avtomobilski salon v dosedanji obliki zaprl svoja vrata.

Zaenkrat še ni popolnoma jasno, na kateri lokaciji naj bi se odvijala prireditev IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) v organizaciji združenja VDA prihodnje leto. Še pretekli teden so organizatorji izbirali med sedmimi možnimi lokacijami, za organizacijo prireditve so izrazili zanimanje v Berlinu, Kölnu, Hamburgu, Hannovru, Münchnu, Stuttgartu in Frankfurtu, vendar so pri združenju VDA že takrat poudarili, da bo kljub obsežnim in kreativnim predstavitvam vseh prijavljenih potrebno nabor možnih lokacij precej zožiti.

V izjavi za javnost so predstavili tri mesta, ki še naprej ostajajo v izboru, glede na predstavljeno, pa je postalo jasno, da avtomobilski salon prihodnje leto ne bo več v Franfurtu. Izbira končne lokacije bo potekala med Berlinom, Hamburgom in Münchnom, tekom prihodnjih tednov pa naj bi padla dokončna odločitev.

Predstavnik organizacije VDA je poudaril, da so bile ideje in predstavljeni koncepti predstavnikov mesta Frankfurt impresivni, vendar so se po pregledu in upoštevanju vseh ostalih kriterijev odločili, da dogodek ne bo več potekal v Frankfurtu. Obenem so se predstavnikom mesta in sejmišča zahvalili za dolgoletno podporo in pomoč pri organizaciji avtomobilskega salona v preteklih letih. Tradicija avtomobilskega salona v Frankfurtu ima za seboj zavidljivo število let, saj so ga na tej lokaciji prvič organizirali že leta 1951.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: IAA, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Frankfurt se poslavlja od avtomobilskega salona"


4 leta 2 meseci nazaj

Mi hodimo redno od leta 2000 na Pariški Mondial.

 
Prvi električni Lincoln naj bi nastal pod okriljem podjetja Rivian
Mercedes-Benz bo ustavil proizvodnjo razreda X