Novice

Renault, Nissan in Mitsubishi z novim dogovorom za prihodnost

V sklopu alianse so na srečanju upravnega odbora v Yokohami postavili nove okvirje sodelovanja pri razvoju tehnologij in doseganju vedno strožjih okoljskih normativov.

Kljub nedavnim govoricam o ohladitvi odnosov znotraj naveze Renault – Nissan – Mitsubishi, se partnerska podjetja trudijo ohraniti njen obstoj ter pripraviti temelje za še bolj učinkovito poslovanje v prihodnosti. Sklenili so nov dogovor o učinkovitejši uporabi skupnih virov in skupnih vlaganjih, kar naj bi pripomoglo k strateški rasti vseh treh podjetij, obenem pa naj bi povečali konkurenčno prednost pred tekmeci.

Prenovljen dogovor naj bi ohranil individualnost posameznega podjetja, obenem pa naj bi omogočil večjo raven sodelovanja med njimi. Vsako od podjetij naj bi prevzelo primat v posameznih regijah, Nissan naj bi prevzel glavnino operacij na Kitajskem, Renault na področju Evrope, medtem ko naj bi pri Mitsubishiju prevzeli nadzor nad področjem jugovzhodne Azije. V Renaultovih proizvodnih obratih naj bi pričeli s proizvodnjo kombiniranega vozila na osnovi modela Renault Traffic, ki naj bi se pod Mitsubishijevo znamko prodajal na območju Oceanije.

Razvoj novih tehnologij, vključujoč nove platforme in pogonske sklope, naj bi še naprej potekal po principu leader/follower, kjer naj bi posamična podjetja prevzela vodilno vlogo na določenih področjih. Trenutno je Nissan vodilni pri implementaciji električnih tehnologij, medtem ko so pri Mitsubishiju prevzeli vodilno vlogo pri razvoju priključno-hibridnih tehnologij.

Dogovorili so se tudi glede strategije združevanja palete njihovih modelov v zvezi z doseganjem zahtev Evropske Unije na področju omejitve izpustov ogljikovega dioksida. Na področju EU nameravajo nastopiti kot eno podjetje, kar naj bi pripomoglo k nižjemu povprečnemu odtisu emisij CO2 njihove flote vozil, s tem pa naj bi se v veliki meri izognili tudi morebitnim kaznim. Povprečne emisije CO2 so pri naboru Renaultovih modelov v letu 2018 znašale 112 g/km in pri Nissanu 115 g/km.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault, Autocar. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Renault, Nissan in Mitsubishi z novim dogovorom za prihodnost"


mrtwelvetrees
4 leta 2 meseci nazaj

Koliko sem slišal gre Nissanu slaba prodaja v zadnjem obdobju v ZDA.

Skyen
4 leta 2 meseci nazaj

V ZDA Nissan asocirajo samo še z rent-a-cari, imajo precej resen imidž problem..

 
Mercedes-Benz bo ustavil proizvodnjo razreda X
Kanadski milijarder z 220 milijoni evrov rešuje Aston Martin