Novice

Mercedes-Benz razkril novi EQE SUV

Novi Mercedes-Benz EQE SUV predstavlja naslednji mejnik v električni zgodbi nemškega avtomobilskega proizvajalca.

Električni športni terenec EQE SUV se pridružuje limuzinski različici EQE in kot športno uporabni avtomobil dopolnjuje električno ponudbo Mercedes-Benzovega razreda E. Kot četrti model, zasnovan na namenski električni platformi, združuje prestiž in zmogljivost električnega pogona, na voljo pa bo tudi v zmogljivi različici AMG.

V dolžino meri 4,863 m (širina 1,940 m, višina 1,686 m) in ima v primerjavi z limuzinskim EQE za 90 mm krajšo medosno razdaljo (3,030 m). Po besedah predstavnikov nemške znamke mu krajša medosna razdalja ob dinamičnih razmerjih prinaša več agilnosti, medtem ko zunanjost novega EQE SUV združuje eleganco limuzine s športno uporabnim značajem športnega terenca.

Športna nota se nadaljuje v notranjosti, ki ob prestižu kupcem ponuja možnost individualizacije videza po njihovi željah, opcijsko pa bo sistem MBUX na voljo tudi v različici Hyperscreen. Ob izbiri različice AMG bo poleg AMG funkcij možno izbrati tudi enega od posebnih prikazov in hitreje dostopati do voznih programov AMG Dynamic Select. Notranjost različice AMG bo prepoznavna še po drugačnem volanu, športnih stopalkah ter oznakah AMG v notranjosti.

Novi EQE SUV bo na voljo v petih različicah; za pogon modela EQE 350+ bo skrbel električni pogonski sklop z 215 kW moči, 565 Nm  navora in pogonom na zadnji kolesni par, ki bo v kombinaciji z baterijo kapacitete 90,6 kWh omogočal med 480 in 590 kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Štirikolesno gnana različica EQE 350 4Matic bo imela 215 kW moči in 765 Nm navora, najmočnejši brez oznake AMG, EQE 500 4Matic, pa bo ob štirikolesnem pogonu ponujal 300 kW moči in 858 Nm navora, njegov doseg z enim polnjenjem pa bo znašal med 460 in 547 kilometrov. Mercedes-AMG EQE 43 4Matic SUV bo ob 350 kW moči in 858 Nm navora iz mirovanja do 100 km/h pospešil v 4,3 sekunde ter dosegel najvišjo hitrost 210 km/h, še močnejši Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+ SUV pa bo na voljo s 460 kW moči in 950 Nm navora oziroma 505 kW moči in 1000 Nm navora ob izbiri paketa AMG Dynamic Plus, ki bo pospešek do 100 km/h skrajšal na 3,5 sekunde ob najvišji hitrosti 240 km/h.

Baterijo, za katero pri Mercedesu dajejo jamstvo deset let ali 250.000 prevoženih kilometrov, bo možno polniti z najvišjo močjo 170 kW, petnajst minut polnjenja pa naj bi zadostovalo za do 220 dodatnih kilometrov vožnje.

S proizvodnjo različic novega modela EQE SUV naj bi pričeli v letošnjem decembru, njihova proizvodnja pa bo potekala v proizvodnem obratu Tuscaloosa v ameriški zvezni državi Alabama, kjer že poteka proizvodnja ostalih modelov električne družine EQ. Cen zaenkrat še ne razkrivajo, skupaj z dodatnimi podrobnostmi pa naj bi jih predstavili, ko bo znan natančen datum začetka prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sony in Honda nadaljujeta sodelovanje
Renaultov prototip 4Ever Trophy s pariške premiere