Novice

Sony in Honda nadaljujeta sodelovanje

Pod okriljem skupnega podjetja Sony Honda Mobility Inc naj bi prvi električni model predstavili v letu 2026.

Prvi električni model, ki bo predstavljen v okviru skupnega podjetja Sony Honda Mobility Inc s sedežem v Tokiu, naj bi bil na voljo kupcem na Japonskem in v Severni Ameriki. Njegova proizvodnja naj bi potekala v enem od Hondinih ameriških proizvodnih obratov, prodaja pa naj bi v večini potekala preko spletnih naročil.

Drugih podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo, z veliko verjetnostjo pa lahko sklepamo, da bo njegovo osnovo predstavljal eden od konceptov Vision-S, ki ju je japonski tehnološki velikan predstavil na sejmih potrošniške elektronike CES. Glede na to, da za predstavitev v Las Vegasu v pričetku prihodnjega leta že napovedujejo novo presenečenje, bi lahko že 4. januarja predstavili koncept, ki bo ponujal boljši vpogled v produkcijsko različico za leto 2026.

Kot je znano, bo Honda prispevala znanje in tehnologijo pri zasnovi, proizvodnji in poprodajnih storitvah, Sony pa bo poskrbel za tehnološko plat informacijsko-multimedijskega sistema, programske opreme s povezavo v oblaku ter tipal in tehnologije asistenčnih sistemov. Ti bodo omogočali avtonomno vožnjo tretje stopnje pod določenimi pogoji, medtem ko naj bi bila stopnja avtonomije 2+ na voljo v širšem obsegu, vključno z mestno vožnjo.

Prva prednaročila za nov električni model, ki ga pripravljajo v podjetju Sony Honda Mobility, naj bi pričeli pobirati v začetku leta 2025, z njegovo prodajo pa naj bi pričeli proti koncu istega leta. Prve dobave ameriškim kupcem naj bi stekle spomladi leta 2026, na japonske ceste pa naj bi model zapeljal nekaj mesecev kasneje. Glede njegove prodaje v Evropi zaenkrat še ni nič znanega, so pa predstavniki podjetja potrdili, da že iščejo možnosti tudi za kasnejši vstop na evropski trg. Zaenkrat tudi še ni znano, ali se bodo avtomobili prodajali pod oznako skupnega podjetja, saj bi jih lahko na določenih trgih prodajali tudi ločeno pod oznako podjetja Sony ali Honda.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Sony Honda Mobility.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Priključno-hibridna Ford Kuga z novim paketom črnine
Mercedes-Benz razkril novi EQE SUV