Novice

V Münchnu bo nastopil električni predstavnik Mercedes-Benzovega razreda E

Mercedes-Benz bo na letošnjem dogodku IAA Mobility predstavil vrsto novosti, vključno z električnim modelom EQE.

Mercedes-Benz se bo na jesenskem dogodku IAA Mobility osredotočil na nov način predstavitve znamke, ki naj bi ob prikazu novih modelov vključevala tudi pogovorne in izkustvene dogodke. V Münchnu naj bi pod okriljem skupine Mercedes-Benz, ki vključuje še znamke AMG, Maybach in Smart, razkrili osem novih modelov, od tega pet električnih in enega s tehnologijo priključnega hibrida. Slednji bi lahko bil težko pričakovani GT 73e, ki naj bi s kombinacijo bencinskega V8 in hibridne tehnologije razvil preko 600 kW moči in več kot 1.000 Nm navora.

Ena od najsvetlejših zvezd na prizorišču znamke bo novi električni EQE kot električna alternativa razreda E, njegove glavne značilnosti pa bodo visoka aerodinamika, kratki previsi in dolga medosna razdalja, ki v določenih pogledih izstopajo iz tradicionalnih okvirjev zasnove tega segmenta. Notranjost električnega EQE naj bi izhajala iz prestižnejšega EQS, saj naj bi bil tudi v njem na voljo MBUX Hyperscren, ki v modelu EQS s 56-palčnim zaslonom preko celotne armaturne plošče in impresivnimi strojnimi zmogljivostmi (8-jedrni procesor in 24 GB RAM-a) poskrbi za brezhibno uporabniško izkušnjo. Čeprav zaenkrat pri Mercedesu dodatnih podrobnosti o električni različici razreda E še ne razkrivajo, si bo za začetek neverjetneje delil električni pogonski sklop z dvema električnima motorjema ter 300 kW moči in 760 Nm navora s športnim križancem EQC.

Zanimivo naj bi bilo tudi za ljubitelje prestiža, saj nameravajo predstaviti še prestižni električni koncept znamke Maybach, ki bo nakazoval smernice te prestižne znamke za električno prihodnost. V Münchnu naj bi izpostavili še prvi električni avtomobil z oznako športnega oddelka AMG, blindirano različico novega razreda S ter bolj robustno različico razreda C All-Terrain.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skorajšnje razkritje koncepta Audi Sky Sphere
Audi Q4 45 e-tron quattro bo obogatil ponudbo električnih modelov znamke