Novice

Renaultov prototip 4Ever Trophy s pariške premiere

Francoska znamka je navdih za prihodnji električni model segmenta B poiskala v bogati zgodovini Katrce.

Zanimivi 4Ever Trophy je ob konceptu Renault 5 že druga idejna zasnova nouvelle vague v sklopu znamkinega strateškega načrta Renaulution za bodoči električni model, ki temelji na izjemno uspešnem zgodovinskem modelu. Njegova podoba povzema glavne značajske poteze izvirnika: v silhueti od pokrova motorja do značilno poševno prisekanega zadka in odbijača, trapezoidni zadnji stranski okni z zaobljenimi vogali sta neposredno nad zadnjima kolesoma, sprednji del bokov je gol, brez svetil ali okrasnih elementov, blatniki pa v celoti pokrivajo kolesne loke in se stikajo z odbijačem. Sicer pa so pri znamki njegovo zunanjost dodobra posodobili v duhu tehnologij nove dobe, saj uporabljene tehnike povezave med upognjenimi in ravnimi deli karoserije prispevajo k vtisu natančnosti in modernosti. Vgrajena okrogla prednja žarometa sta izvedena v matrični tehniki LED, podobno posodobljene, a v duhu prepoznavne stare oblike, so tudi zadnje luči.

Električni avtomobil naj bi bil namenjen dogodivščinam izven utrjenih poti, kar nakazuje njegov mišičast videz s temnejšim spodnjim delom, srebrno barvo karoserije in poudarki barve magenta na jermenih strešnega prtljažnika, vzmeteh podvozja in znakih na sredini platišč. Vbočen pokrov motorja ima veliko odprtino za odvod zraka, sprednji previs pa je zelo kratek, kar nakazuje sposobnost terenske vožnje. Rezervno kolo je na strešnem prtljažniku iz kompozita z ogljikovimi vlakni, na vrhu zadnjih vrat pa so lopata in plošči za reševanje vozila, če bi voznika ravno zaneslo med peščene sipine. Zaščitne obloge spodnjega dela imajo več kot 20 centimetrov odmika okrog kolesnih obokov, pod katerimi so vidna 19-palčna platišča koles. Vsako od koles prototipa ima viden kompresor, ki omogoča prilagajanje tlaka v pnevmatikah glede na razmere na terenu, s čimer se upravlja iz notranjosti avtomobila. Sredinsko nameščen baterijski sklop je zavarovan z zaščito dna.


Dimenzije prototipa:  dolžina 4.160 mm, širina: 1.950 mm, višina: 1.900 mm, medosna razdalja: 2.570 mm, velikost pnevmatik spredaj in zadaj: 255/55R19.

Pogonski sklop: povsem električen, elektromotor z rotorjem z navitjem.


Razstavni prototip 4Ever Trophy naj bi napovedoval prihodnji električno gnan športni terenec segmenta B, ki bo bo temeljil na konstrukcijski osnovi CMF-BEV. Tržna umestitev napovedanih Renaulta 5 in Renaulta 4 naj bi bila zelo podobna položaju modelov Clio in Captur, model pa naj bi izdelovali na severu Francije v okviru industrijskega vozlišča ElectriCity.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Renaultov prototip 4Ever Trophy s pariške premiere"


wildbliw
1 leto 5 meseci nazaj

Če sem popolnoma odkrit, me dosti bolj na Minnija spominja, kot pa na R4. z izjemo trapezne šipe za zadnjim strbričkom ni prav ničesar, kar bi spominjalo na original R4.

1 leto 5 meseci nazaj

Francozi sicer navdušujejo s temi concepti, ampak kje je kaj serijskega? Da jih ne bo čas povozil, kot je nekdo omenjal…

meganer
1 leto 5 meseci nazaj

Samo naj ne pozabijo bistva ……

Katra kakor je bilo meni rečeno je bil ljudski avto. Za rajo …..

Kar pa tale.močno dvomim da bo 🙁

Firediver
1 leto 5 meseci nazaj

Glede na širino vozila bo – zaradi glomaznih koles – v kabini prostora kvečjemu samo za 4 osebe – tako, kot je bilo pri originalni katrci!

jack86
1 leto 5 meseci nazaj

Spet samo neka studija. Naj ze zacnejo s temi koncepti takoj v proizvodnji, cas jih bo povozil.

 
Mercedes-Benz razkril novi EQE SUV
Električni Jeep Avenger