Novice

Mercedes-Benz v Nemčiji pričenja z dostavo na dom

Storitev dostave na dom uvajajo v sklopu njihove spletne trgovine, ki so jo prvič predstavili v letu 2016 in je bila v lanskem decembru deležna celostne prenove.

Od decembrske prenove so v Mercedesovi spletni trgovini zabeležili že okrog 400.000 obiskov, po novem pa je ob nakupu novega avtomobila znamke preko spleta možno izbrati tudi možnost dostave na naslov v Nemčiji, storitev pa zaenkrat ostaja brezplačna.

Za dostavo na dom se lahko odločijo tudi njihovi kupci na območju Velike Britanije, kjer jim znamka nudi možnost izbire dostave novega vozila s tovornjakom, lahko pa se odločijo tudi za to, da jim njihov novi avtomobil na dom pripelje voznik. V tem primeru so določili stroga pravila, ki zapovedujejo voznikom nošenje dolgih hlač in rokavov ter obvezno uporabo rokavic, pred predajo ključev vozila na dogovorjeno lokacijo pa morajo še razkužiti notranjost avtomobila, ključe in zunanje kljuke.

Vedno več avtomobilskih znamk in prodajalcev vozil v zadnjem času, tudi zaradi pandemije koronavirusa, uvaja storitev dostave kupljenega avtomobila na dom, seveda ob upoštevanju vseh pravil razkuževanja in nošenja zaščitnih oblačil. Pri Mercedesu v uvajanju spletne prodaje avtomobilov vidijo naraščajoč potencial, saj pričakujejo, da bo do leta 2025 vsaj četrtina njihovih novih vozil prodana na ta način.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Koenigsegg Raw kot vstopnica v svet superšportnikov
Fordov električni Mustang Cobra Jet 1400 je dirkaški prototip