Novice

Mercedes-Benzova električna družina bogatejša za kombi

Pri nemški znamki Mercedes-Benz so predstavili drugega člana iz družine EQ, s katero želijo dodobra povečati svoj delež električno gnanih vozil. Najnovejši član podznamke EQ je električno gnani razred V, ki se lahko pohvali z več kot 400 kilometrskim dosegom (merilni cikel NEDC).

Pri najstarejši avtomobilski znamki so sicer konceptno verzijo modela EQV, kakor se uradno imenuje njihov prvi električno gnani kombi, predstavili že na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, zatorej ne čudi, da se serijska izvedba ne razlikuje preveč od omenjenega koncepta. Pogonski sklop novega EQV sestavljata litij-ionska baterija s kapaciteto 90 kWh ter električni agregat z močjo 204 KM (362 Nm navora), ki poganja sprednji kolesni par. Pri Mercedesu so obenem razkrili, da bo tako motoriziran razred V dosegel 160 km/h najvišje hitrosti, ki je seveda elektronsko omejena.

Baterijo, ki je nameščena v dno avtomobila, zaradi česar se notranja prostornina ni prav nič zmanjšala, bo možno polniti tudi na hitrih 110-kilovatnih DC polnilnicah, na katerih se bo napolnila v 45 minutah do 80 odstotne napolnjenosti. V realnosti pa naj bi omenjena baterija omogočala več kot 400-kilometrski doseg, zaradi česar bo novi EQV vsekakor dovolj vsakodnevno uporaben.

Ostala notranja arhitektura je sicer na moč podobna tisti iz konceptnega modela, kjer si še posebno pozornost zasluži infozabavni sistem MBUX z 10-palčnim zaslonom. Potencialni kupci bodo lahko izbirali med dvema različno velikima verzijama, pri čemer krajša meri v dolžino 5.140 mm (3.200 mm medosje), daljša pa 5.370 mm (3.430 mm medosje).

Električno gnani Mercedesov kombi bodo izdelovali v španskem proizvodnem obratu (Vitoria), svetovni javnosti pa se bo prvič predstavil na prihajajočem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-Benzova električna družina bogatejša za kombi"


Ivan36
2 leta 11 meseci nazaj

Totalka v 60% NCAP trčenju! Zato, ker ima polnilni vtič spredaj LEVO v ODBIJAČU??? Kdo se je pa tole spomnil? Samo, da obijač poči in se malo zlomi notranjost si že brez polnjena?

 
Fiat načrtuje razširjeno družino modelov serije 500
Prikazovanje na vetrobranskem steklu tudi v treh dimenzijah