Novice

Fiat načrtuje razširjeno družino modelov serije 500

Pri italijanskem proizvajalcu so se odločili, da izkoristijo vsesplošno popularnost in dobro prodajo modelov serije 500, zato nameravajo svojo ponudbo v prihodnosti še razširiti v tej smeri.

Na nedavnem srečanju vodstva skupine Fiat Chrysler Automobiles v Torinu je namreč izvršni direktor Fiata, Oliver François, predstavil načrte za prihodnost znamke. Po njegovih besedah nameravajo ostati zvesti paleti mestnih modelov in obenem ponuditi še nabor večjih avtomobilov. Fiat naj bi bil namreč postavljen pred dvojno nalogo: v osnovi naj bi razvijali in ponujali storitve urbane mobilnosti, po drugi strani pa je potrebno najti rešitve za občasna družinska potovanja.

Za prihodnost bi radi obdržali pravšnje ravnovesje med ponudbo manjših mestnih avtomobilov, ki naj bi se nadaljevala v sklopu modelov serije 500, ter večjih avtomobilov, ki naj bi omogočali udobno potovanje vsem družinskim članov. Dimenzijsko naj bi bili to modeli med 3,5 in 4,5 metri dolžine, s katerimi naj bi segli najvišje do segmenta C in ki bi jih lahko ob večji uveljavljenosti pričeli prodajati po višjih cenah. Vsaj zaenkrat se nameravajo izogniti ponudbi avtomobilov večjih dimenzij, športnih avtomobilov ter avtomobilov premijskega razreda, saj le-to ne bi bilo v skladu z njihovo trenutno vizijo.

Po mnenju Oliverja Françoisa bi bilo potrebno razvijati predvsem ponudbo na področju električnih vozil, kjer naj bi primat prevzel električni naslednik trenutnega modela 500. Pri tem modelu naj bi tudi pričeli z opuščanjem trivratne različice, saj naj bi imeli novi modeli 5-vratno zasnovo, s tem da naj bi se zadnja vrata odpirala v nasprotni smeri, podobno kot pri modelih BMW i3 ali Mazda RX-8. Iz ponudbe nameravajo izključiti še model 500X, ki naj bi ga nadomestil naslednik klasičnega modela 500 Giardiniera estate, karavanske različice popularnega fička. V letu 2021 naj bi na trg prišel še naslednik modela Panda, ki naj bi bil kasneje na voljo tudi v elektrificirani verziji, ter naslednik modela Tipo, ki bi lahko bil manjši križanec, zgrajen na enaki platformi kot Jeep Renegade in prihajajoča Alfa Romeo Tonale.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Fiat načrtuje razširjeno družino modelov serije 500"


xxl
4 leta 8 meseci nazaj

To, da bi dvignili cene, je pa res pametno, to bo ziher dvignilo prodajo.

 
Porsche Taycan je v 24 urah prevozil 3.425 kilometrov
Mercedes-Benzova električna družina bogatejša za kombi