Novice

Mercedes-Benzov koncept EQV napoveduje električni kombi za 2021

Mercedes-Benz je v podobi koncepta EQV pokazal njihovo predstavo baterijskega električnega kombija bodočnosti. Zadeva ob napovedanem dosegu 400 km in sposobnostjo prevoza do osmih oseb potnikov deluje spodbudno, v živo pa bolj kot koncept deluje kot preprodukcijsko vozilo.

Avto je, kot namiguje že črka V v kratici EQV, zasnovan na njihovem kombiju razreda V. V njegovo dno so tehniki vgradili 100-kilovaturno baterijo, nad njo pa osem dostojno velikih samostojnih sedežev. Pri tem Nemci zagotavljajo, da je koncept zadržal vse zunanje mere klasično gnanega razreda V, kot velja tudi za nedotaknjenost njegove prostorne in prilagodljivo zasnovane kabine.

Pogonski elektromotor žene prednji par koles, zmore 204 KM, največja hitrost pa je omejena na 160 km/h. Primaknjen hitri polnilnik naj bi omogočal uporabniku dopolnitev baterije z elektriko za naslednih 100 km poti v 15 minutah. Realno dosegljiv doseg z eno polnitvijo naj bi znašal 400 kilometrov, kar se zdi, če drži tudi v praksi, za vsakodnevno uporabo kar uporaben podatek.

Koncept EQV je načrtno zasnovan kot enomotorni, spredaj gnan kombi. Sami v tem trenutku tudi ne vidijo prave potrebe po opciji z dvema elektromotorjema in štirikolesnem pogonom, saj naj bi dvokolesna opcija pokrila vse realne potrebe kupcev tovrstnih kombijev. Zagotavljajo pa, da če bo trg pokazal resen interes po štirikolesno gnani opciji, da se bodo hitro odzvali in ponudili svoj odgovor na tovrstne zahteve trga.

Koncept EQV so Nemci pripravili v sklopu Mercedesove sistematične širitve ponudbe najmlajše hčerinske družbe EQ. Z njim imajo resne namene, saj ga nameravajo že leta 2021 ponudili trgu v serijski izpeljanki.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Avtomobilizem.com, Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sergio Marchionne je svetovna avtomobilska osebnost leta
Oblikovna študija IMq kaže smer bodočih Nissanovih križancev