Novice

Mercedesova vizija električno gnanega EQ A

Pri znamki Mercedes-Benz počasi razkrivajo študijo njihovega najmanjšega električno gnanega modela, s katerim želijo v prihodnje resneje konkurirati bavarskemu tekmecu BMW i3.

Potem ko so pri znamki iz Stuttgarta v lanskem letu uvedli podznamko EQ, s katero želijo dodobra povečati svoj delež električno gnanih vozil, bodo na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavili študijo prihajajočega modela EQ A. Še pred uradnim razkritjem so pokazali prve obrise prihajajoče študije, ki bi se lahko preobrazila v enega njihovih najbolj množičnih modelov.

Model EQ A naj bi nastajal na koncernski platformi MEA in sicer v proizvodnem obratu v Rastattu. Avtomobil nižjega srednjega razreda, ki bi se lahko pojavil v serijski obliki že leta 2019, bo poganjal en elektromotor, glavno konkurenco pa mu bo predstavljal BMW i3. Cena serijskega modela EQ A naj bi se pričela pri dobrih 35 evrskih tisočakih.

V konceptu EQ A naj bi znamka med drugim predstavila naslednjo generacijo delno avtonomne oziroma avtonomne tehnologije.

Ostale tehnične značilnosti električno gnane študije bodo razkrite najkasneje na salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops; foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedesova vizija električno gnanega EQ A"


Firediver
2 leta 4 meseci nazaj

To pa bodo žive risanke…tudi če se samo 10% koncepta prenese v realnost.
Važno, da bo čimbolj načičkano, ker se bo samo tako še prodajalo…

 
Renault Symbioz: avtonomna, električna in povezljiva mobilnost prihodnosti
Volvo XC40 bo varen in uporabnikom prijazen