Novice

Mercedesov sistem MBUX za prihajajoči razred A

Nemci so v Las Vegasu predstavili nov pametni multimedijski in asistenčni sistem Mercedes-Benz User Experience (MBUX), ki ga zaznamujeta vdelana umetna inteligenca in na novo razvit zaslon, občutljiv na dotik.

Srčika MBUX-a je vrh armaturne plošče razpotegnjen zaslon, ki je v sredinskem predelu občutljiv na dotik. Sistem podpira tudi glasovne ukaze, programske nadgradnje pa se bodo vršile na daljavo (over-the-air). Uporabnik se bo lahko odločil prikazati menije na dvodimenzionalen ali trodimenzionalen način, za potrebe spreminjanja nastavitev avta pa bo, ob običajnem tekstovnem načinu, tu še grafična predstavitev avta, preko katere naj bi se uporabnik lažje in intuitivno s prsti »predrsal« do želene nastavitve avta.

Sistem za glasovne ukaze naj bi bil zmožen razločiti pogovorne izraze in celo narečja. Tudi navigacijski sistem bo nadgrajen in sicer z dodatki navidezne resničnosti. Video posnetke iz prednje kamere bo znal sistem s pomočjo umetne inteligence opremiti s pomožnimi smerokazi, hišnimi številkami ter navodili za vožnjo – vse z namenom kar najbolje in najučinkoviteje pripeljati voznika do  cilja.

Prvi model v paleti proizvajalca, ki bo deležen prednosti serijske različice MBUX, bo popolnoma novi razred A.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Turkmenistan prepovedal črne avtomobile in ženske za volanom
Amazon Alexa prihaja v izbrane modele znamk Toyota in Lexus