Novice

Amazon Alexa prihaja v izbrane modele znamk Toyota in Lexus

Japonski proizvajalec je sejem zabavne elektronike v Las Vegasu med drugim izkoristil za objavo, da namerava že v letošnjem letu v izbranih modelih svojih znamk predstaviti virtualno asistentko podjetja Amazon.

Toyota je leta trdovratno zavračala uvedbo sistemov Android Auto in Apple Car Play v svoje modele ter iskala alternativne rešitve. Na sejmu CES so letos najavili, da nameravajo v ZDA  v izbranih modelih vozil znamk Toyota in Lexus, ki uporabljajo nabor aplikacij Enform App Suite 2.0 (Lexus) in Entune 3.0 App Suite (Toyota), omogočiti uporabnikom uporabo virtualne asistence Alexa podjetja Amazon, s katero bodo vozniki z uporabo govornih ukazov med drugim lahko upravljali avdio sistem, prejeli informacije za usmerjanje na izbrani cilj ali na daljavo nameščali pametne sisteme v svojem domu, da jih bo ob prihodu pričakala prižgana luč v dnevni sobi.

Sistem Amazon Alexa so za avtomobilsko uporabo z integracijo v multimedijski sistem vozila prvič predstavili na lanskoletnem sejmu CES, ob Fordu in Toyoti pa so se za sodelovanje z maloprodajnim gigantom že odločili tudi pri Jeepu, Hyundaiju, v skupini Volkswagen in BMW. Toyota z Amazonom sodeluje tudi na projektu platforme za zagotavljanje storitev mobilnosti e-Palette.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesov sistem MBUX za prihajajoči razred A
Kia vidi prihodnost brez omejitev