Novice

Volvo XC40 bo varen in uporabnikom prijazen

Volvo naj bi XC40, neposrednega konkurenta modelom Audi Q3, BMW X1 in Mercedes GLA, razkril letošnjo jesen. V najavi zagotavlja, da bodo v njem na voljo varnostne tehnologije, kot smo jih vajeni iz večjih bratov XC90 in XC60.

Prihajajoči XC40 je prvi model znamke na novi kompaktni modularni zasnovi CMA (Compact Modular Architecture), ki ga bodo opremili s tehnologijami, razvitimi za večje serije modelov 60 in 90, zasnovane na arhitekturi SPA.

Švedi so pristop k varnosti in uporabniški izkušnji zgradili na filozofiji, ki so jo poimenovali Življenjski krog (Circle of Life), saj prinaša nenehne izboljšave in posodobitve na podlagi povratnih informacij njihovih uporabnikov v realnih situacijah.

Med varnostnimi in ostalimi voznikovimi asistenčnimi sistemi bodo v XC40 med drugim na voljo sistem Pilot Assist delno avtonomne vožnje, najnovejša generacija sistema City Safety, sistem za zaščito in posredovanje v primeru nesreče, sistem opozarjanja na prečni promet za vozilom s samodejnim zaviranjem ter 360-stopinjski sistem kamer, ki vozniku pomagajo pri manevriranju z vozilom.

Z bogatim naborom asistenčnih sistemov želi Volvo razbremeniti voznike njihovih avtomobilov napetosti urbane džungle in jim ponuditi bolj sproščeno vozniško izkušnjo. XC40 namenjajo generaciji uporabnikov, ki pričakuje enostavno, prijazno in priročno rokovanje z vgrajenimi infozabavnimi elementi ter popolno povezljivost, ki jih ne bo ovirala pri varni vožnji. Enako kot modela XC90 in XC60, bo tudi XC40 opremljen s sistemom Sensus, ki je zgrajen okrog velikega, pokončno postavljenega zaslona na dotik.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesova vizija električno gnanega EQ A
Prvi salonski nastop Škode Karoq