Novice

Mitsubishi bo v evropski segment B pripeljal Colt

Colt naj bi z modeli Space Star, Eclipse Cross PHEV in nedavno najavljenim novim ASX povečal pokritost trga s strani znamke Mitsubishi v glavnih evropskih prodajnih segmentih.

Novo generacijo petvratnega Colta pri znamki napovedujejo za jesen 2023, torej deset let po zaključku proizvodnje prejšnjega modela enakega imena. Hkrati so v sporočilu za javnost pri znamki zapisali, da bo Colt ponujal popoln paket opreme, vključno z najnovejšo tehnologijo. Oznaka na boku zakritega avtomobila Hybrid EV daje vedeti, da bo imel Colt elektrificiran pogonski sklop, ki bo najverjetneje takšen kot v Cliu E-Tech. Model bo – enako kot Renault Clio, Nissan Micra, Dacia Sandero in križanci Renault Captur, Nissan Juke ter Mitsubishi ASX – namreč zasnovan na platformi CMF-B alianse Renault-Nissan-Mitsubishi. Proizvajali ga bodo v Renaultovi tovarni Bursa v Turčiji.

Frank Krol, izvršni direktor družbe Mitsubishi Motors Europe, je objavo pospremil z besedami: “Novi Mitsubishi Colt ter nedavno najavljeni Mitsubishi ASX bosta, skupaj z vstopnim modelom Space Star ter Eclipse Cross PHEV, povečala našo ponudbo strankam v letu 2023. Mitsubishi Motors ima bogato zgodovino v B segmentu in ime Colt je zagotovo sinonim za to. Veselimo se pisanja novega poglavja v zgodbi Colta ter Mitsubishi Motors znamke v Evropi.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Thomas Schäfer je novi operativni direktor znamke Volkswagen
V sklopu Skupine AutoWallis tudi podjetje Avto Aktiv