Novice

V sklopu Skupine AutoWallis tudi podjetje Avto Aktiv

Skupina AutoWallis je uspešno zaključila odkup dejavnosti in nakup nepremičnin podjetja Avto Aktiv.

Podjetje Avto Aktiv je bilo ustanovljeno leta 2004 ter posluje v petih mestih (Koper, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica in Trzin) na področju prodaje in vzdrževanja vozil BMW, Mini (tudi ekskluzivni pooblaščeni zastopnik), Toyota in Suzuki. S plačilom kupnine je Skupina AutoWallis uspešno zaključila prevzem prodajne in servisne dejavnosti vozil ter nepremičnin Avto Aktiva, s čimer nadaljuje širitev svoje mednarodne maloprodajne in servisne poslovne enote.

AvtoWallis je leta 2020 že opravil nakup edinega ljubljanskega zastopnika BMW, ki je sedaj znan pod imenom Wallis Motor Ljubljana. Skupina je obenem tudi ekskluzivni pooblaščeni zastopnik znamk Opel, Jaguar in Land Rover v državi. Wallis Motor Ljubljana je edini pooblaščeni prodajni center BMW ter servis BMW in Mini v Ljubljani, Avto Aktiv pa ima prodajne centre BMW v Kranju in Kopru, BMW Premium Selection točki pa v Trzinu in Novi Gorici. Vse lokacije so uradni servisi za BMW in Mini, v Trzinu pa je tudi edina pooblaščena kleparska in ličarska delavnica za vozila Tesla v Sloveniji. Edino slovensko prodajno mesto za vozila Mini je v Ljubljani.

Péter Antal, vodja maloprodajne in servisne poslovne enote pri AutoWallisu, je dejal, da AutoWallis med drugim načrtuje optimizacijo nabave, IT sistemov, zalednih, marketinških in logističnih dejavnosti za svoje slovenske hčerinske družbe, kar naj bi še izboljšalo učinkovitost slovenskega maloprodajnega sektorja. Meni, da bo ena izmed najpomembnejših izboljšav učinkovitosti nastala pri upravljanju zalog, saj bo namesto na eni lokaciji zdaj mogoče zalogo vozil in rezervnih delov premikati med vsemi lokacijami (Koper, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, and Trzin). Dodal je, da bo to koristilo tako podjetju, kot tudi slovenskim kupcem, ki bodo lahko po izvedbi načrtovanih izboljšav izbirali med večjo količino rezervnih delov in uživali v višji ravni kakovosti storitev. AutoWallis se pri razvoju svojih avtomobilskih salonov osredotoča na trajnost in načrtuje naložbe, ki ustrezajo strategiji in zelenemu finančnemu omrežju podjetja (Green Finance Framework) ter presegajo panožne standarde. Antal je še poudaril, da poleg organske rasti AutoWallis razmišlja tudi o širitvi svoje prisotnosti na slovenskem trgu s pomočjo začetka prodaje dodatnih avtomobilskih znamk.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Skupina AutoWallis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi bo v evropski segment B pripeljal Colt
Volkswagen naj bi do konca desetletja skrčil ponudbo modelov s klasičnimi motorji