Novice

Thomas Schäfer je novi operativni direktor znamke Volkswagen

Schäfer bo 1. julija 2022 poleg tega postal novi izvršni direktor znamke in se pridružil upravi koncerna kot odgovorni za skupino volumenskih znamk. Z istim datumom položaj predsednika uprave družbe Škoda Auto a. s. prevzema Klaus Zellmer.

Thomas Schäfer je s 1. aprilom prevzel funkcije operativnega direktorja pri Volkswagnu, a bo hkrati zaenkrat še naprej vodil družbo Škoda Auto.  Na mestu predsednika upravnega odbora ga bo s 1. julijem 2022 nasledil Klaus Zellmer.

Thomas Schäfer je svojo poklicno pot začel leta 1994 po končanem študiju strojništva v podjetju Daimler AG v Stuttgartu, kjer je opravljal različne vodstvene funkcije. Leta 2012 se je pridružil koncernu Volkswagen, najprej kot vodja koncernske proizvodnje v tujini, kjer je bil zadolžen za izvajanje projektov montaže (CKD) ter pogajanja o novih proizvodnih obratih. Leta 2015 je Schäfer kot predsednik in upravni direktor družbe Volkswagen Group South Africa prevzel odgovornost za poslovanje družbe Volkswagen v Južni Afriki in razvoj koncernskih znamk v regiji podsaharske Afrike. Avgusta 2020 je bil Schäfer imenovan za predsednika uprave družbe Škoda Auto a. s.

Klaus Zellmer je z diplomo s področja poslovne administracije svojo kariero pričel leta 1997 kot asistent člana upravnega odbora v podjetju Porsche AG. Po dveh letih je ob prehodu v Porsche France začel z delom na področju razvoja poslovne mreže ter nadaljeval kot področni vodja v Severni Ameriki. V letu 2000 je kot projektni vodja nadzoroval razvoj prodaje in marketinga v povezavi z novo tovarno Porsche v Leipzigu, leta 2007 pa postal vodja trženja v Porsche Germany. Poslovno pot je leta 2010 nadaljeval kot član upravnega odbora, leta 2015 pa je postal predsednik in izvršni direktor v Porsche Cars North America. Od 15. septembra 2020 je Zellmer na položaju člana upravnega odbora Volkswagen Osebna vozila, odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo.

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Volkswagen, Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skupina Renault z novim distributerjem v Sloveniji
Mitsubishi bo v evropski segment B pripeljal Colt