Novice

Mitsubishijev Mi-Tech koncept brez možnosti preboja do serije

Za nastop v Tokiu so šli pri Mitsubishiju na vse ali nič. Rezultat je koncept Mi-Tech, katerega posebnost je plinska turbina v vlogi podaljševalnika dosega, nove fotografije pa razkrivajo tudi privlačno podobo.

Koncept je buggyju podoben terenski brezstrešnik brez vrat in z velikimi kolesi. Osnovna silhueta je “škatlasta”, s kratkimi previsi, robustna in razmeroma preprostih ter čistih potez, tako zunaj kot znotraj.

Kot razkriva skica, Mi-Tech ženejo skupno štirje motorji, vsak svoje kolo. S tem, tako Mitsubishi, je avto posebej okreten in zmogljiv na terenu. Tam namreč pride do izraza njegova zmožnost natančnega uravnavanja pogonske sile na vsakem kolesu posebej.

Avto je v resnici priključni hybrid, saj je moč njegovo baterijo polniti tako s priklopom na električno omrežje, kot tudi med vožnjo s tako imenovanim podaljševalnikom dosega. V Mi-Techu pa tudi ta ni čisto običajen, saj so si Japonci zamislili rešitev s plinsko turbino. Slednjo so izbrali zaradi njene kompaktne gradnje, specifično velike zmogljivosti ter dejstva, da naj bi delovala na praktično vsako vnetljivo tekočino.

Ne glede na to, da se nam zdi koncept Mi-tech oblikovno izstopajoč in všečen, nam je hkrati jasno, da serijske podobe ne bo dočakal. Nenazadnje si ne moremo predstavljati, kako bi lahko Japonci spravili do serijske proizvodne rešitev s plinsko turbino, še manj pa, upoštevajoč današnje varnostne predpise, idejo avta brez vrat. Kakorkoli že, veseli smo, da je Mitsubishi, pri katerem običajni modeli delujejo zadržano, pokazal nekaj več domišljije in razigranosti, čeprav zgolj na ravni oblikovne študije.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
MX-30 bo prva strogo električna Mazda
Honda Jazz samo še kot hibrid