Novice

Honda Jazz samo še kot hibrid

Kaže, da Hondin novi Jazz nadaljuje zgodbo predhodnika. Medtem ko avto kot celota deluje kot evolucija predhodne generacije, je jasno, da v nosu nalogo pogona opravlja konceptualno povsem nov pogonski sklop.

Klasični bencinski pogon je namreč tam zamenjala kombinacija bencinskega agregata in elektromotorja. V tem trenutku nam Honda sicer še ni zaupala podrobnejših podatkov o njem, so pa postregli z obljubo, da ga bo zaznamovala izjemna zmogljivost in prožnost, značilni za električna vozila, ter odlična gospodarnost z gorivom. Upoštevajoč tehnično zasnovo hibridnega sklopa v večjem bratu CR-V sklepamo, da bo tega tudi v malem Jazzu tvoril bencinski motor, dva elektromotorja in sistem, ki bo pri večjih hitrostih omogočal tako imenovani neposredni pogon. Glede na manjši in lažji paket avta je pričakovati, da bo bencinar premogel liter ali morda 1,5 litra gibne prostornine, enako pa bosta tudi elektromotorja ustrezno šibkejša.

Poleg običajnih različic Jazz, se bo paleti pridružila še model Crosstar, ki bo, podobno kot recimo Fordova Fiesta Active, s privzdignjeno držo in obveznimi “trpežnejšimi” plastikami poskušal nagovarjati križancev željne stanke.

Prodaja novinke naj bi stekla februarja 2020, Japonci pa zaenkrat še niso povedali, na katerih trgih jo bodo dejansko ponudili ali razkrili okvirnih cen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishijev Mi-Tech koncept brez možnosti preboja do serije
Koncept Nissan Ariya odpira novo poglavje