Novice

Mitsubishijeva ženevska odprava

Japonski proizvajalec vozil bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi pod žaromete postavil tri različna vozila.

Če ste pričakovali prihod nove generacije Lancerja, ste se pošteno zmotili, saj Mitsubishi ne bo nadaljeval epskega boja s Subarujevo Imprezo WRX STi. Smer, ki jo je ubral japonski proizvajalec, je povsem drugačna – zgodbo prihodnosti naj bi pisala predvsem terenska vozila.

Eden izmed razstavljenih bo koncept eX, kompakten športni terenec, ki je bil prvič predstavljen lansko leto na avtomobilskem salonu v Tokiu. Študija napoveduje nov oblikovalski jezik, električni motor poganja vsa štiri kolesa in ima doseg 399 kilometrov. Preostala člana ženevske odprave bosta razkrita 1. marca. Prvi bo slonel na poltovornjaku L200 in drugi na športnem terencu ASX. Pri obeh bo združen prepoznaven Mitsubishijev podpis z udarnim oblikovanjem, vse skupaj pa bodo popestrili oranžni in sivi karoserijski dodatki ter črna platišča.

Mitsubishi ni posredoval drugih podatkov, saj želijo presenetiti svetovno javnost. Poleg razkritja novih modelov želijo deliti še svoje načrte o prihodu novega športnega terenca, ki bo še letos dopolnil modelno ponudbo. O prihodu neimenovanega modela je novembra namignil eden izmed vodilnih zaposlenih, ki je dejal, da podjetje potrebuje nov model med Outlanderjem Sport /ASX-om in Outlanderjem. Zaenkrat se v svetovnih mediji pojavljajo le govorice, ki napovedujejo prihod novega terenca proti koncu leta, nekatere elemente pa naj bi si sposodil s koncepta eX.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Športni terenci so bili v lanskem letu najbolj prodajan segment v Evropi
Avtoplin dostopen že na 80 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji